A tanfolyamok

 

Ha tehetem, mindig figyelem, hogy mik az új tanfolyamok. Amikor még munkanélküli voltam, akkor is részt vettem egy tanfolyamon, és közben még pénzt is kaptam mellé.

Sokszor, és sok esetben hasznosak tudnak lenni a tanfolyamok. Hogy mikor, vagy miért?waiter-748231_1280

tegyük fel, valakinek olyan szakmája van, ami éppen nem annyira aktuális, vagy nem talál benne munkát. Ha részt vesz egy másik tanfolyamon, akkor már lesz még egy szakmája. Két szakmával még is könnyebben talál valami munkát, mint eggyel.

Az egyik ismerősöm ugyan így volt. Eladóként, és pultosként dolgozott. A munkahelye megszűnt, nem tudott mit kezdeni magéval. Jelentkezett egy tanfolyamra, ahol virágkötészetet tanult. Mára már számos csokrot készített. Akár beugrósként is hívják, ha állandó unkája nincs is ebben, amikor sok csokrot vagy koszorút kell készíteni.

Mindig érdemes áldozni arra, hogy képezzük, vagy át képezzük magunkat. Az idő során biztosan betérül, ha több lábon állunk, hiszen ennek a segítségével könnyebben is találunk majd munkát magunknak, és szélesebb körben tudunk keresgélni.

A másik ismerősöm, egy ilyen tanfolyam segítségével végezte el a pincér szakmát. Utána beiratkozott egy német nyelvtanfolyamra, most pedig Ausztriában dolgozik. Érdemes volt időt, és energiát belefektetni, hiszen most nagyon jól keres kint.