Virtuális világok, virtuális célok ahol összefonódnak

Szeretem az egyszerű dolgokat. Designerként is mindig a kifinomult tisztaságra törekszem. Semmi csicsa, semmi túlnyomó dekoráció. Minden könnyen elérhető, minden könnyen megtekinthető és minden könnyen megváltoztatható. Mert hát kinek is kellenek a bonyodalmak. Vannak persze drámakirálynők, akik azt szeretik, ha sosem klappol semmi és akkor van min felháborodni, és van min hisztizni, de én azt szeretem, ha a dolgok a lehető legegyszerűbb módon folynak a saját medrükben.

Ezért is vagyok, megalapulásuktól számolva második évtől a Rackforest vps szerver bérbeadó cég lelkes ügyfele.

Mióta is? Igen, idén lesz a harmadik éve, hogy hozzájuk szegődtem és azóta is töretlen bizalommal rendelkezem irányukban.

Elmesélem a kettőnk történetét. Még 2016-ban, mikor eldöntöttem, hogy otthagyom a designer céget ahol dolgozom és alapítok egy saját céget, a saját ügyfeleimmel és a saját szabályaim és feltételeim szerint, elég sok akadályba ütköztem. Kezdő voltam a cégvezetés terén, a tőkém sem volt olyan nagy, hogy csak úgy elkótyavetyéljem, tehát nagyon fontos volt, hogy az utolsó fillérig mindent helyesen fektessek be.

Ezért a nagy mennyiségű digitális adataim tárolását is a lehető legopcionálisabb ár-érték arányon kellett, hogy biztosítsa számomra egy cég. Kellett egy honlap, ami reményeim szerint folyamatos bővülésnek lesz majd kitéve, ugyanígy a referenciám. A megrendelők adatai is ott voltak, a beszállítókkal kapcsolatos tudnivalók. Mindezekkel kapcsolatban, azt hiszem az is egyértelmű, hogy első helyen szerepelt elvárásaim között a biztonság kérdése. Hiszen sem azt nem akartam, hogy az én szellemi tulajdonomban kárt tegyenek, sem a munkatársaim és ügyfeleim adatait nem akartam kitenni illetéktelen behatolók váratlan támadásainak.

Kezdő vállalkozóként sajnos nem volt pénzem egy teljes állású rendszergazda megfizetésére, emellett időm sem volt rá, hogy felügyeljek bizonyos folyamatokat. Egy olyan megoldásra volt tehát szükségem, ahol mindezeknek megfelelő szolgáltatást tudnak számomra nyújtani.

Én tudom, hogy saját magam mit teszek meg azért, hogy a munkáim megfeleljenek az ügyfeleimnek. Nagyon sokat dolgozunk együtt azon, hogy az általam elkészített tervek, akár egy házba, akár egy irodába, vagy kirakatba készülnek, olyan szintűek legyenek, amilyennel mind a két fél megelégszik. Számomra mindig az ügyfél az első és ebből sosem engedek. Az a kevés számú alkalmazottam is tisztában van ezzel, akik nekem dolgoznak és már a kezdetek kezdetén is ez volt a hozzáállásom. Hiszen lehet, hogy a Juci kolléganőm szerint jól néz ki az a rózsa a fal közepén, de ha megrendelő nem elégedett vele, akkor sajnos el kell távolítani.

Pont, azért mert én ilyen szigorú vagyok magamhoz és a környezetemhez, ugyanezt az ügyfélorientált színvonalat várom el azoktól a szolgáltatóktól, akiktől bármilyen szolgáltatást igénybe veszek. A vps szerver bérlése esetében sem volt ez másként. Nagyon sokáig keresgéltem a megfelelő céget. Azt, amelyiknél én is ugyanazt éreztem, amit én szeretnék éreztetni az ügyfeleimmel. Hogy az én igényeim az elsők. Az a fontos, hogy én elégedett legyek azzal, amit ők nyújtanak nekem.

Mivel már a kezdetekkor is rendelkeztem ügyfelekkel, elengedhetetlen volt számomra az azonnali üzembe helyezés fontossága. A cégem elindulásának pontos dátumát semmi nem késleltethette, a saját forrásaim és az ügyfeleim elégedettsége miatt sem Ráadásul sok munkámra vállalok kötbért is, hogy minél szimpatikusabb legyek az ügyfeleimnek, így rettentő nagy megelégedéssel töltött el, hogy jelen esetben a szerver elindítása és használatba vétele a szerződés kötés után nagyon hamar megtörtént, így az adattárolás sem terhelte tovább a gondolataimat és koncentrálhattam arra, ami igazán fontos számomra, arra amivel a cégem igazából foglalkozik.

Az előző munkahelyemen láttam, hogy mennyi energiát ki tud vonni egy vállalat életéből és hatékonyságából, hogy olyan munkákra és tevékenységekre fordít túl nagy energiát, ami igazából nem képezi magának a cégnek a profilját. A vps szerver is ebbe a kategóriába tartozik, ugyanis számunkra sosem volt megengedhető, hogy olyasmivel kelljen foglalkoznunk, amit arra igényeltünk, hogy segítse és kiszolgálja a mi munkánkat. A mi szerverünk és az üzemeltetése úgy van jelen a munkaügyi életünkben, hogy gyakorlatilag észre sem vesszük, csak használjuk nap nap után. És ez így is van rendben.

Különösen azt szerettem meg ebben a lehetőségben, hogy nem fixen meghatározott sémák és témák szerint alakíthatjuk csak ki a saját felületeinket a rendszeren belül. Azt minden kedves olvasóm elhiheti, hogy egy magamfajta szabad szellemű desingerként maga lenne a halál. Számomra és az egész vállalkozásom számára rettentően fontos, hogy a saját stílusunk, megszokásaink és egyéniségünk szerint tudjunk megjelenni. A rengeteg, már felsorolt okok között, az a lehetőség, hogy én magam alakíthattam ki a saját platformjainkat, nagyon nagyot nyomott a latba, hogy ezt a szerver hoszt céget válasszuk azok közül, akikkel megbeszélést folytattunk.

A kezdetektől kiváló munkaerővel dolgoznak, a csapatukra egy rossz szavam nem lehet és a termékkel sem volt még eddig problémám. Az évek során az ő üzletük is bővült és az én kis designer cégem is kinőtte magát egy nagyobb designer céggé. Több alkalmazott, több felelősség, ezért a vps szerverünktől is egyre többet vártunk el, de ezeknek is mindig tökéletesen meg tudtak felelni. Sosem történt javíthatatlan hiba, sosem voltak veszélyben az adataink. Az új kollégáim is mindig fantasztikusan megértették magukat az ügyfélszolgálatukkal. Az egyik ebédszünetben hallottam, hogy a kollégáim arról beszélgetnek, a Rackforestnek szeretnek a leginkább telefonálni, olyan végtelenül kedvesek ott az ügyfélszolgálaton, hogy ilyennel máshol még egyáltalán nem találkoztak.

Az adataink sosem voltak veszélyben és az áraik megfelelőek a mi cégünk számára. A minőség töretlenül kiváló, a karbantartás pedig sohasem terhelte a mi vállunkat. A kollégáim is könnyen használják, és ha valamit változtatni szeretnének, vagy bővíteni szeretnénk, amennyiben a kéréseink megoldhatóak és fenntarthatóak, mindig találnak rá  megoldást a szerver cégnél dolgozó munkatársak. Mint mondtam, szeretem az egyszerű dolgokat. Az utam ehhez a céghez azonban sajnos nem volt egyszerű. Sok más szervercéggel voltak megbeszéléseim, mire rájuk találtam. De vannak olyan bonyolult utak, amelyeken érdemes végighaladni, hogy végül olyan célhoz érjünk el, amit megterveztünk, megálmodtunk magunknak, és amelyet mindannyian meg is érdemlünk.