A motorok is lehetnek dizájnosak

Sokaknak nehezére esik a maguk számára meghatározni, hogy mi is a dizájn. Általánosságban elmondható, hogy ez a különböző tárgyak vagy épületek, esetleg járművek megalkotásának és tervezésének folyamata. Az is jellemző még rá, hogy felhasználó központú, azaz a felhasználók a tervezési gondolkodás középpontjában állnak. Arról van szó, hogy megoldásokat hozzunk létre az emberek számára egy adott szükséglet vagy probléma kezelésére.

Ezért a design egy nagyon tág fogalom, és jelentése jelentősen változhat az egyes területeken. Életünk számos aspektusát áthatja. A tervezéssel kapcsolatos gyakori tévhit az, hogy a dolgokat elég csak a szépség kedvéért megtervezni, és a funkció nem is olyan fontos. Napjainkban úgy tűnik, hogy van egy bizonyos mennyiségű félreértés ezzel kapcsolatban. De mi a valójában a lényege a dizájnnak? Egyszerűen ez egy olyan folyamat, amely elég szép dolgokat csinál? Messze van ettől igazából. Nem pusztán az esztétikára összpontosít, sem a tárgyak díszítése a lényege. Először is arról van szó, hogy természetesebbé és teljesebbé tegyük a felhasználó környezettel való kölcsönhatását.

 A tervezés kulcsa, hogy miközben nem pontosan művészet vagy tudomány, mindkettő elemei meg vannak benne. A művészet olyan dolgok létrehozását jelenti, amelyek kifejezik a szerző világlátását, ötleteit és érzéseit. Míg a tervezők kifejezhetik érzéseiket és benyomásaikat munkájuk során, ez nem az elsődleges cél. Tehát a funkcionalitás is épp olyan fontos.

Ezért érdekelnek engem annyira a járművek, és leginkább a motorok. Kimondottan érdekel az, hogy lehet egyesíteni a szép formákat az ergonomikus vonalakkal, és hogy lehet olyan motort építeni, ami szép, de jól is kormányozható. De nem csak a motorok tervezése érdekel, mert elhatároztam, hogy meg fogok tanulni motorozni.

Ehhez találtam is egy motoros sulit, amit az egyik barátom ajánlott. Itt összesen 4 kategóriában lehet jogsit szerezni, egészen a kisebb motoroktól a nagyobbakig, és van olyan jogsi is, amivel bármilyet lehet vezetni. De aki kezdő, nem biztos, hogy azzal kell próbálkoznia. Egyébként ha valaki megszerezte a jogosítványt ez kisebb motorra, onnantól már sokkal könnyebb egy nagyobbra váltania. 

Ha érdekel, hol tudsz motor jogsit szerezni, akkor itt egy link, amin kaphatsz további tájékoztatást: https://motorjogositvany.com/kategoria/a2-35kw-48le