A műalkotás biztosítása

Amikor megismerkedtem párommal, csodálattal figyeltem kreativitását. Bennem messzemenően nem volt ennyi, azért is kápráztatott el, mondhatni ebbe szerettem bele. Az én racionális felfogásom viszont jól kiegészíti az ő varázslatos világát ezért is vagyunk ilyen jó páros.

Amikor összekötöttük életünket, azt terveztük, hogy egy saját lakás tulajdonosai is leszünk, aminek berendezését páromra bíztam, hiszen a tervezés, design az ő területe, és biztos voltam benne, hogy nagyon örülne is, ha szabad kezet adnék neki. Ezért megkértem rá, hogy szabadidejében tervezze meg, hogy s mint szeretné elrendezni a lakást. Elmondtam neki, hogy számomra teljes mértékben megfelel az ő elképzelése, bízok az adottságaiban, így hiszem azt, hogy tökéletesen tetszeni fog amit alkot. Persze felajánlottam segítségemet, amiben tudok, de megmondtam neki, hogy ne érezze annak kötelességét, hogy folyamatosan beszámoljon nekem a lakás állapotáról, és a véleményem sem számít ebben az esetben. Beleegyezett és megköszönte, hogy ennyire szeretem őt, én pedig neki, hogy egy ilyen nagy feladatot rábízhattam és elvállalt.

Az otthonunk ugyan nagyon lassan haladt, de már az elejétől kezdve éreztem, hogy egy műalkotás lesz. Kedvesem, ha éppen nem dolgozott, akkor a tervezéssel foglalatoskodott. Ugyan a tervezés és kivitelezésben nem segíthettem, mégis úgy éreztem, hogy valamit tennem kell.

Ekkor ébredtem rá, hogy a racionális beállítottságom, csak előrukkolhat valami jó ötlettel és ez nem más, mint a lakásbiztosítás.

A munkálatok, hamarosani végeztével, keresésre indultam az internet világában, és bepötyögtem a böngészőbe, hogy legjobb lakásbiztosítás 2019. A szokásos hirdetések után, ráleltem egy egész érdekes cégre, ami ráadásul magyar tulajdonú. Nem kifejezetten biztosító, inkább kapcsolatban áll több biztosító céggel, és ezért van tisztában a legjobb lakásbiztosítási ajánlatokkal, még akár azokkal is, amik specifikus célokra vannak megalkotva. Miután megnéztem az oldalukat, amivel teljes mértékben meg voltam elégedve, ugyanis számomra is érthetően elmagyaráznak mindent, így bátorkodtam felvenni velük a kapcsolatot telefonon is. Szerencsére itt sem kellett csalódnom, kedves fogadtatásban volt részem, minden válaszomra türelmesen és kedvesen válaszolt, és ajánlatára, napokon belül felkerestem irodájukat is, aminek országosan széles lefedettsége van, így nem kellett a fővárosba utaznom érte. Ez mindenképpen előnyt jelentett.

Amikor meglátogattam őket, részletesen elmondtam a céljaimat, és hogy miért szeretnék lakásbiztosítást újonnan elkészült ingatlanunkra. Erre több ajánlattal is elő tudtak rukkolni, és mind nagyon meggyőző volt, jutányos árajánlatokkal. Az ott lévő munkatárs ajánlásával sikerült kiválasztani a tökéletes lakásbiztosítást, és a szerződés megkötése után, mentem is haza páromhoz elújságolni a hírt.

Útközben vettem neki egy csokor rózsát, és amikor hazaértem, elmondtam neki mennyire szeretem, milyen büszke vagyok rá, hogy az otthonunkat ilyen csodálatosan összehozta, és hogy az én racionális énem is csináljon valamit, biztosítást kötöttem, a műalkotásra, amit varázsolt nekünk. Ennyi romantikát tudtam belecsempészni a dologba, nem sok, de látszott rajta, hogy nagyon örül neki, és hálája jeléül megcsókolt.