Mindennek meg van az oka, ahogyan annak is, amiért új motoros bukósisakot kellett vennem

A mai világban úgy tűnik, hogy csak az boldogul jól, aki több végzetséggel rendelkezik. Mostanság már nem elég, ha végzel egy egyetemet, jól jön mellég még egy-két plusz képzés, nem beszélve a nyelvtudásról. A legtöbb esetben, amint kiderül, hogy nem beszélsz legalább még egy idegen nyelven már szóba sem, állnak veled. Szerencsére ez a probléma az én esetemben nem áll fent, ugyanakkor valamilyen más továbbképzésre úgy éreztem nekem is szükségem van, hogy ez által jobban tudjak boldogulni a világban.

motoros bukósisakEzen okokból kifolyólag döntöttem úgy, hogy jelentkezem egy designer képzésre. Már van egy közgazdász diplomám, de úgy gondoltam, hogy emellett jól jönne még valami plusz. Ki is néztem a képzést, amelyet Szentendrén tartottak. Az nincs is tőlem olyan messze, ráadásul elég jó idő ígérkezett arra a hétvégére, gondoltam, hogy motorral teszem meg ezt az utat. Le is mentem a garázsba, hogy megnézzem, milyen állapotban van drága barátom. Szomorúan tapasztaltam, hogy eléggé levert állapotban találtam rá, az utóbbi időben nagyon elhanyagoltam. Tudni illik nem motoroztam lassan már több, mint egy éve. Elkezdtem hát rendbe szedni. A munka elég jól ment, éppen annyira szerencsére nem volt nagy a baj, azonban rájöttem, hogy sürgősen új motoros bukósisakot kell vennem, ugyanis a réginek az ellenzőjén egy akkora karcolás van, hogy attól nem lehet kilátni. Ilyen állapotban lévő sisakkal pedig nem mertem neki vágni az útnak, eléggé balesetveszélyes lett volna. Ugyanakkor már annyira beleéltem magam, hogy motorral fogok menni a képzésre, hogy nagyon sajnáltam volna letenni erről a gondolatról.

Nem tudtam hírtelen hol találhatnék jó minőségű motoros bukósisakot, olyat, ami árban, méretben és kinézetben is megfelelő lenne a számomra. Elpanaszoltam hatalmas gondomat az egyik haveromnak, aki egyből ezt a linket küldte át nekem. Szerintem ez egy remek oldal. Könnyű rajta keresni, sok a kínálat, szinte lehetetlen, hogy az ember ne találja meg rajta a számára megfelelő árucikket. Én is nagyon hamar rátaláltam a számomra legideálisabbra. Ez egy zárt fekete sisak, amelynek súlya valamivel kevesebb, mint a többinek, ugyanakkor ugyanolyan biztonságot nyújt viselőjének. A sisakom időben megérkezett, így nyugodtan belevághattam utamba. Így utólag rájöttem, hogy még jó is, hogy a régi sisakom tönkrement, mivel ez az új sokkal, de sokkal jobb, de ha ez nem történt volna meg, akkor én sem rendeltem volna magamnak újat, pedig minden szempontból megérte.

Az utam nagyon jó volt. Nem is tudom, hogy miért hanyagoltam el mostanság a motorozást. A képzésre pedig szintén megérte elmenni. Persze ez egy több hónapos képzés, szóval nem egyik napról lesz az ember szakértője a témának, de én kitartó vagyok, illetve bizakodó, biztos, hogy a későbbiekben sokkal több esélyem lesz egy jobb munkahelyet találni, ha megtanulom még ezt a szakmát is. Többek között azért is örülök a hosszas képzésnek, mert így gyakrabban kelhetek újra a motorommal és az új bukósisakommal. Már alig várom a következő képzést!