Funkció és dizájn egyben

Minden esetben fontos, hogy az ember tovább képezze magát. Nem csak a fejlődés miatt, de azért is mert, hatalmas sikerélményt nyújthat, ha elsajátítunk egy új tudást. Főként akkor, ha az adott téma még különösen érdekel is minket. Manapság már rengetek felnőttképzés, különböző tanfolyamok indulnak a tanulni vágyóknak. Ezt tekinthetjük egyfajta hobbinak is, de sokan jönnek rá, arra is miután egy ideje már ugyanabban a szakmában dolgoznak, hogy szeretnék valami újban is kipróbálni magukat. Elérni a gyerekkori álmukat akár, amit eddig nem mertek valóra váltani.

Engem mindig is foglalkoztatott a tervezés elmélet és a dizájn. Az utóbbi hónapokban összegyűjtöttem a tanfolyam árát és elkezdtem egy dizájn képzést. Már az első órákon éreztem, hogy végre valami olyasmivel foglalkozom, ami igazán érdekel, és amihez úgy gondolom, van érzékem is.

Sokan nem is gondolkodnak el rajta, hogy a körülöttünk lévő világ, a városok felépítése, az utcák, a forgalmi tervezés, a különböző funkciójú épületek, a berendezési tárgyaink, a használati tárgyaink, tehát lényegében minden, ami körül vesz minket, rendelkezik egy fajta dizájnnal. Ezt azért is fontos lehet tudatosítani magunkban, mert így tudatosabban rendezhetjük be a lakókörnyezetünket, olyan tárgyakkal vehetjük körül magunkat, amik nem csak szépek, de hasznosak is.

Valamelyik nap a következő hirdetésbe futottam bele az interneten: Autós gyerekülés – BabaVerda – Minőségi babakocsik gyártótól. Óriási raktárkészlet! Feladatunk volt a tanfolyamon, hogy miden napi használati tárgyak dizájnjával is foglalkozzunk, illetve, hogy ezek hogyan függnek össze azok funkciójával. Mivel magam választhattam ki, hogy milyen tárgyakkal szeretnék foglalkozni nagyon megtetszett ez a hirdetés, úgy éreztem a gyerekeknek szánt termékek mindig érdekesek, mert nagyon sokszor fontos szempont náluk a funkció, azonban a dizájnnal kevesebben foglalkoznak tekintve, hogy általában rövid ideig vannak használatban.

Mikor először ellátogattam a babaverda.hu oldalára nagyon pozitívan csalódtam. Valóban minőségi babakocsikat találhatunk a gyártóktól, de ennél sokkal többet kínálnak. Nem állította soha senki, hogy nem választhatunk kifinomult ízléssel babakocsit, gyerekülést vagy akár etetőszéket is, de nem ez alapján választjuk csak ki őket. Azonban a babaverdán olyan termékeket kínálnak, melyekhez nem csak kedvezményesen juthatunk hozzá, de rendkívül stílusosak is. Megtalálhatjuk a saját ízlésünknek megfelelő termékeket, mind típusokban, mind színekben különböző és különleges termékekkel találkozhatunk.

Számomra a legmeggyőzőbb az volt, hogy olyan online vásárlásra ad lehetőséget az oldal, mely a valós bolti vásárlás élményével vetekszik, annak hátrányai nélkül. Sorban állás, a sorok közötti keresgélés nélkül, könnyen és egyszerűen megtalálhatjuk a számunkra legkedvezőbb és legszimpatikusabb árut. Minden termékhez pontos leírás tartozik, így meggyőződhetünk róla, hogy a választott termék valóban az, amire szükségünk van. Ráadásul attól sem kell félnünk, hogy elfogy a nekünk tetsző termék, mivel az üzlet óriási raktárkészlettel rendelkezik.

A termék, amit az oldalról választottam a Swandoo Albert I-Size 0-13 kg javasolt autósülés és hordozó volt. Azért keltette fel egyből az érdeklődésemet, mert az áramvonalas kialakítása miatt igazán sportos hatást kelt. Ez a termék valóban olyanoknak készült, akik szülőként is szeretnek fittek maradni, akiknek fontos az aktív életmód és ezt nem akarják feladni a gyerekvállalás mellett sem. Mindemellett a szerkezet váza olyan pillekönnyű, hogy könnyed és biztonságos fogást nyújt extra könnyedén állítható fogantyújának köszönhetően. A hordozó súlyelosztása pedig biztosítja, hogy a baba kényelmesen feküdjön, mi pedig alig érezzük a súlyát. Mindössze csak 4,7 kg, újszülött párnával 5,1 kg. Az újszülött párna, memóriahabbal kiváló felületi védelmet biztosít, a párna ki is vehető azonban, ha arra lenne szükségünk. A fejtámla 6 pozícióban is szabályozható. Olyan kellemes társ ez a modern családok számára, mely lelki nyugalmat biztosít a babáknak. Otthonosan érezhetik magukat a kagyló formájú ülésben, mintha kis sem keltek volna a bölcsőből. Az egyedülálló héjszerkezet prémium anyagokkal, oldalirányú védelem van biztosítva. Az ülés Isofix bázistalppal van ellátva a még nagyobb biztonság érdekében. UV védelemmel ellátott integrált napernyővel rendelkezik, hogy megvédje a babát a napsugárzástól és mosható szövettel, így könnyen karbantartható.

Biztos vagyok benne, hogy a babaverda.hu oldalán kínált termékek valóban megkönnyítik a családok életét és mind ezt úgy teszik, hogy stílust is csempésznek a hétköznapokba.