Ne az irodai körülmények rontsanak a munka minőségén!

Szeptember van, újra beindul a munka a reklám- és designügynökségünknél az iroda mellett, a stúdiónkban is. Azonban hiába vége a nyárnak, a meleg időszak nem mindig ér véget a dátumokat követve. És ez a stúdióban még mindig elviselhetetlen. Pláne, hogy egy betonépületben található, ami legalább egy hónap alatt hűl le.

Idén (a munkaköröm változása miatt) rám hárult a feladat, hogy kezdjek végre valamit a helyzettel. Kicsit meg is voltam fogva az első napokban, a rengeteg dolgom mellett nem tudtam, hogyan álljak neki orvosolni a problémát, de az internet kisegített! A klimaglobal.eu oldal jókor jött szembe, mert nélkülük minden túl bonyolult lett volna, de ők olyannyira a toppon vannak klímák telepítésében (no meg hőszivattyúkéban, bár az nálunk nem játszik), hogy a stúdió után, eldöntöttem, az irodába is tetetek egyet. Még ha az nem is beton, és nem is olyan elviselhetetlen…

Egyszer már, régebben, otthon szereltettünk klímát. Nem voltam teljesen tisztában vele, hogy azóta mennyit fejlődött a technológia, de az előzetes egyeztetésünk alapján minden evidencia volt számukra, ami nekem, a régi tapasztalatok alapján elvárás volt. A klimaglobal.eu-n online, és egyéb elérhetőségeik segítségével is pikk-pakk megy minden, bármelyik utat is választja az ember. Én, előbb ajánlatot kértem, a megjegyzésben pedig a visszahívást sürgettem.

Hogy mi győzött meg ennyire? Először is, az ügyintézés gyorsabb volt még a vártnál is, bár szeptember elejéről beszélünk, nem tudom, ez mennyire csúcsidőszak. De feltételezem, hogy van dolguk elég, mégsem kellett várnom. Az már rajtam múlt, hogy a klímát még nem szerelték fel, hisz több, mint egy hétre elutaztam utána. De az időpontunk él, és semmi baj nem akadt abban, hogy megfelelő dátumot találjuk. Így is, hogy valami közbejött. Biztosítottak a garanciáról és az esetleges ellenőrzésről is, ha baj lenne az eszközzel. És, ha jól értettem, a mai klímákat is karban kell tartania a szakembereknek – ezek szerint ez mit sem változott -. Természetesen ez is biztosított a részükről. De, hogy mégis milyen időközönként van erre mostanság szükség, azt magam nem kérdeztem. Nyilván ezt majd megbeszéljük, ha jönnek szerelni. Ahogy mondtam, először csak “szövegesen” kerestem meg őket, de utána kényelmesebb volt telefonon tovább egyeztetni. Ezzel sosem volt baj, elérhetők bármikor.

Ha te is kicsit bizonytalan vagy az időd kiszámítottságát illetően, vagy pont a gyorsaság a szempont, esetleg az árak, akkor ne habozz: klimaglobal.eu. Ne az irodai rossz körülmények rontsanak a munka minőségén!