Az otthoni dekorációs munkád mellett, könnyen baja lehet a telefonodnak

Az utóbbi időben engem is bevonzott a beltéri dekoráció és design. Elsőre nem hangzik olyan érdekesnek, pláne, hogy férfi létemre mit tudok kezdeni a „home decor”-ral. De közben ott van az is, hogy nem csak a festegetés és a virág vázába tétele, meg a varrás tud dekorációval való foglalkozásnak minősülni. Nagyon komoly dolgokat lehet létrehozni hegesztéssel, faragással. szögeléssel, fúrással. Így neki is álltam megtalálni azon dolgok lehetőségét, amelyek segíteni tudnak nekem abban, hogy igazán ízléses és szép design tárgyakat hozzak létre. Az idő során egyre jobban kezdtem belemenni az ilyen terű dolgokba és egyre szélesítettem a perspektívámat, valamint bővítettem az eszköz táramat. A garázsomban elkezdtem egy műhely szerűséget kialakítani, ahol kedvemre tudok barkácsolni, ha rossz idő van. Jó időben persze csak és kizárólag a szabadban szoktam munkálkodni, mert ott a legfrissebb a levegő, a legjobb a fény és ott nem kell figyelnem a tisztaságra, annyira.
Muszáj megemlítenem azt is, hogy az eszköz tár, nem csak a megfelelő szerszámokat foglalja magában, hanem bizony a megfelelő védő felszerelést is. Mivel azért komoly munkaeszközökkel és gépekkel dolgozom, a személyi biztonságom az első. Mindig hordok kesztyűt, szemüveget, megfelelő cipőt, stb. De persze vannak esetek, amikre még én sem tudok időben felkészülni.

samsung akkumulátor csereTörtént ugyan is, hogy egy igen csak nagy munkában voltam benne, amikor is a zsebemben megcsörrent a telefonom. Ez önmagában még nem jelentene bajt, de valamilyen oknál fogva, amikor fel akartam venni, elügyetlenkedtem a dolgot. Mert bár a szerszámokat letettem a kezemből, kesztyűvel nyúltam a zsebembe. Na, ezt nem kellett volna. Ahogy kivettem a telefont a zsebemből, valahogy kicsúszott a kezemből és leesett a földre. Szerencsére nem a képernyőjén landolt, de azt hittem, hogy ezzel most végérvényesen kinyírtam az amúgy nagyon jól szuperáló Samsung s6-omat.
Majd amikor felemeltem és működésre bírtam, minden úgy tűnt, hogy rendben van. Ezért megnyugodtam. Egy valamire ezzel szemben nem számítottam, hogy a következő napokban, nagyon gyanús volt nekem, hogy a telefonom akkumulátora hirtelen alig bír ki 2-3 órát töltés nélkül. Pedig azelőtt egy napot simán kibírt, ha nem folyamatosan nyomkodtam. De mióta leejtettem egyszerűen megbolondult. Ezért elkezdtem utána nézegetni az interneten, hogy mégis mi történhetett. És mindenhol azt olvastam, hogy bizony, az akkumulátor cserére szorul, ugyanis az eséstől borzasztó könnyen sérülhet egy telefonkészülék bármely része, így az akkumulátora is. Egy szóval nagy szerencsétlenségemre, de kénytelen voltam nekiállni Samsung akkumulátor csere lehetőségeknek, mert azért lássuk be, az még sem lehetséges, hogy nem bír ki pár órát a telefonom töltés nélkül. Nem sok idő után pedig találtam is egy látszólag megfelelő szervizt, ahol úgy éreztem, ha ide elviszem, itt biztosan szépen megcsinálják és jól is fogok kijönni a dologból. Nem is került túl sok pénzbe, legalább is nem annyiba, mint amire számítottam. Ezért azonnal felkerestem őket, aki mondták, hogy még aznap bemehetek és leadhatom a telefonomat, illetve mivel a Samsung akkumulátor csere igen gyakori eset náluk, ezért van is belőle raktáron, tehát nem több nap a várakozás, hanem, ha van időm, akkor 30 perc után átvehetem a telefon. Nekem bizony több sem kellett, azonnal elszaladtam a szervizbe, és leadtam a telefonomat. A várakozásra pedig vittem magammal egy olyan magazint, ahol remek új ötleteket olvasgattam arról, hogy mi lehetne a következő munkám.

Ami pedig a telefonomat illeti, őt is elláttam a lehető legtöbb biztonsági védelemmel és felszereléssel azért, mert bár nagyon figyelek rá, sajnos előfordulhat, hogy egy hasonló eset megtörténik. Aztán az meg mégsem szeretném, hogy legközelebb már az akkumulátoron kívül mondjuk egy kijelzőt is kelljen cserélnem. Hozzá teszem, (nem festve az ördögöt a falra), de ha ilyen eset történne, akkor is biztos, hogy ide hoznám vissza a fiúkhoz a telefon, olyan remek és gyors munkát végeztek. Az akkumulátorom tényleg akár egy napot is kibír aránylag intenzív használat mellett. Ez pedig eléggé nagy szó.