Balatoni csapatépítő a tanulóimmal

A legújabb dizájn kurzusom márciusban indult, és mint minden alkalommal, idén is szervezni szerettem volna egy kisebb csapatépítőt a diákjaimnak. Fontosnak tartom, hogy egy csapatot tudjunk alkotni, hiszen az, ha egymásra vagyunk hangolódva nemcsak a közös munkát, de a hangulatot is fokozni tudja. Évek óta bevett szokás ez nálam és szerintem minden pénzt megér – mégis csak egy egész évet együtt töltünk a műteremben és a terepmunkák során is. Plusz, nálam sok a csoportmunka, így van, amikor hetekig nem is találkozunk, mármint a nagy csapat együtt, azért elengedhetetlen, hogy ettől függetlenül is jó és összetartó közösséget alkossunk. Mindennek köszönhető, hogy az első pár hétben megszervezem az első csapatépítőnket két kollégám segítségével. A tanári kar már volt korábban például go kartozni, paintballozni és élményfőzésen is, csak hogy egy párat említsek a programokból, idén viszont úgy gondoltuk, hogy emeljük a tétet: az idei csapatépítőt a Balatonon szervezzük.

A márciusi beiratkozási időszak után már tudtuk is, hogy hány főre számíthatunk, így megkezdtük a szervezést. A csapatépítő programok szervezése nem volt idegen számunkra, ám a Balaton helyszínként még nem szerepelt repertoárunkban. Unokatestvérem ajánlotta nekem a BalatonPRO csapatát, így neki is láttam a kutatásnak – mert ugyebár anélkül mit is ér a történet?! Tetszett, hogy nem csak és kizárólag a vitorlázást ajánlják fel programként (attól függetlenül, hogy ez érdekelt minket a legjobban), illetve az is, hogy a “mindent beleadunk, hogy megvalósítsuk álmaitokat” hozzáállás már az weboldalon található első sorok olvasása közben átjött. Találatomat megosztottam kollégáimmal is, akik szintén támogatták az ötletet, így el is kezdtük szervezni az egy napos kiruccanásunkat a tanítványainkkal. A BalatonPRO csapata nagyon segítőkész volt és a váratlan fordulatokat (jobban mondva problémákat) is professzionálisan kezelte. Végül azon a bizonyos áprilisi hétvégén, amire szerveztük a programunkat sajnos szakadt az eső – talán tipikusan, vagy legalábbis Murphy törvénye szerint várhatóan – hiszen kinti programot szerveztünk. Szerencsére volt B terv is és nem szerettük volna lemondani a programot: a tanítványok már készültek és teljesen őszintén én is vártam, hogy végre egy kicsit ki tudjunk kapcsolódni, a nagyvárostól messze. Így végül egy indoor csapatépítésen vehettünk részt, amit szintén a BalatonPRO koordinált. Kiváló élményben volt részünk és úgy gondolom, hogy mindenképp segített a nap abban, hogy a későbbiekben gyümölcsöző legyen az együttműködésünk a csapattal. A rossz időről el is feledkeztünk, annyira jól sikerült levezetniük és megszervezniük a napot annak ellenére, hogy rövid idejük volt a változtatásra.

Ugyan vitorlázásra nem volt lehetőségünk az időjárás miatt, de biztos vagyok benne, hogy visszatérek még, hogy kipróbáljam – de csak is a BalatonPRO szervezésében!