Egy jó vállalkozáshoz fontos a jó webdesign

Egy jó barátnőm, Ági két éve ilyenkor végre elhatározta, hogy elindítja a saját vállalkozását. Nagyon örültem neki, hogy végre megtette ezt a fontos lépést, mert régóta tudtam, hogy erre vágyik, csak azelőtt nem volt még elég önbizalma hozzá. A baráti társaságunkkal közösen azonban sikerült őt meggyőznünk, és végül lelkesen szánta rá magát a feladatra.

Igen ám, de az utóbbi időben a kezdeti lelkesedés egy kissé alábbhagyott, ugyanis Ági azt vette észre, hogy egyszerűen nem bír új ügyfeleket találni, vagy éppen ellenkezőleg, az ügyfelek nem találják meg őt.

Szerettem volna neki segíteni, ezért utána is jártam, hogy mi a teendő ilyenkor. A célunk egyszerű volt: több vevőt szerezni, ezáltal pedig a bevételeket növelni. Azt tudtam, hogy nem Ági szolgáltatásával van a probléma, ő ugyanis rendkívül maximalista, és remekül végzi a munkáját, amiben örömét is leli. Máshol kellett tehát lennie a megoldásnak. Rövid keresgélés után meg is találtam azt, mégpedig nem máshol, mint a keresobenelso hu oldalon.

Az oldal hosszas böngészése után átküldtem azt Áginak, és a megérzésem helyesnek bizonyult: amire szüksége volt, az profi segítségnyújtás az online marketing területén – tehát éppen az, amit a keresobenelso hu kínál. A szolgáltatásuk az Ágihoz hasonló vállalkozóknak nyújt segítséget abban, hogy weboldaluk a Google első oldalára, azon belül is a top 10-be (vagy akár az első helyre!) kerüljön, bevonzva ezzel azokat az ügyfeleket, akik nem hajlandóak túl sokat görgetni egy-egy probléma megoldásáért. Valljuk be, hogy ezt a legtöbben meg tudjuk érteni, én legalábbis ugyanilyen vagyok. Ha találok egy jó oldalt az első néhány opció között, akkor nem fogok tovább keresgélni.

Ági honlapja amellett, hogy nem volt keresőoptimalizálva, még csak nem is nézett ki túl jól. Nem volt kifejezetten szörnyű sem, de látszott rajta, hogy nem egy profi építette fel, beleértve a dizájnt is. Ami azt illeti, eléggé sablonos és semmitmondó volt.

A keresobenelso hu szerencsére foglalkozik weboldal készítéssel és grafikai tervezéssel is, ami egy igazi megváltás lehet az olyan vállalkozók számára, mint Ági – tehát akik maximalistaként mindenből a legjobbat akarják cégük számára, de nem feltétlenül mozognak otthonosan az online marketing területén.

Ági hamar belátta, hogy egy új, profi arculat, és a keresőoptimalizálás többi eleme is nagyon hasznos lesz számára hosszú távon, ezért úgy döntött, hogy igénybe fogja venni a keresobenelso hu szolgáltatását. Már nagyon várom, hogy lássam az újonnan tervezett logót, weboldalt és minden mást – legfőképp talán azt, hogy a barátnőm lelkesedése visszatérjen, és a bevétele egyre nagyobb legyen. Biztos vagyok benne, hogy így lesz, hiszen egy jó webdesign és egy profi online marketing csapat csodákra képes.