Az új nagy projektem – érdekes ez a fogpótlás

Designerként sok féle munkát el szoktam vállalni. Leggyakrabban grafikai feladatokat kapok, néha megtervezek bútorokat és csináltam már ruha terveket is, de most legutoljára egy nagyon érdekes, új feladattal szembesültem. Egy Barátom megkért, hogy tervezzem meg az újonnan nyíló orvosi centrumának az arculatát. Mivel ez egy olyan komplex intézmény lesz várhatóan, ahol szinte minden féle orvosi kezelést igénybe lehet venni, sok témában kel hamar jártasnak lennem, ha precíz munkát akarok végezni. Várhatóan csak jövőre fog megnyílni, még zajlanak az építési munkálatok, viszont már most el akarja kezdeni megtervezni a marketinget és ahhoz szükséges a grafika és a teljes arculat. Ilyen nagy munkát még sosem csináltam, ezért nagyon izgatott vagyok, ráadásul mivel a barátomé a projekt, duplán izgatott vagyok, hogy minden jól menjen és mindenki nagyon elégedett legyen.

 

Mielőtt belevágtam, elkezdtem utána nézni a különböző orvosi területeknek. Nem sok ötletem volt először, de ahogyan beleástam magam a témába, egyre több minden jutott az eszembe. Nem is tudtam egyébként, hogy az orvoslásnak ennyi különböző területe van. Eltöltöttem vele jó pár napot, mire úgy éreztem, hogy mindenben kellőképpen tájékozott vagyok. A legjobban a fogorvoslás témája tetszett. Még pedig azért, mert gyerekkoromban én is fogorvosnak készültem. Anyukám is ezen a területen dolgozik és mindig azt mondta nekem viccesen, hogy minden jóra való ember fogorvos. Ezt én gyerekként jó sokáig el is hittem, aztán később már más dolgok érdekeltek és végül más területen kötöttem ki, de még mindig lenyűgöz, hogy ez egy milyen gyorsan fejlődő terület és milyen szuper lehetőségek vannak már a fogak javítására, pótlására. Lenyűgöznek a különböző implantátumok. Nem régen olvastam, hogy a 3D nyomtatókat is leginkább ezen a területen tudják alkalmazni, a pontos beállításokkal már komplett fogsorok nyomtathatóak, rengeteg pénzt és energiát spórolva a fogtechnikusoknak és így a megrendelőknek is. Mert persze meglepően felszaladtak az árak ezen a területen is, mint az élet minden más területén. Egyes magánrendelőkben akár milliókat is ott lehet hagyni egy igényes kezelés sorozatért vagy fogsor elkészítéséért. Persze ezek már nem azok a nagyszüleink féle kivehető fogsorok, sokkal modernebbek és természetesebbek. Persze jó esetben nem kell egy egész fogsor, csak néhány fog pótlása szükséges, de az sem kevés befektetést igényel. Kíváncsiságképpen beírtam a keresőbe, hogy fogpótlás híd árak, találtam is egy olyan oldalt, ahol korrektnek tűntek a szolgáltatások ár érték arányban, ráadásul sok lehetőség közül lehet választani mind ár, mind minőség tekintetében. Eddig meg voltam győződve róla, hogy ha magán rendelésre megy az ember, ott mindenképpen otthagyja a gatyáját, de itt láttam, hogy azért vannak elég jó ár-érték arányok. Mondjuk én szerencsés helyzetben vagyok, mert hát ugye nekem ilyen dolgokért nem kellene fizetnem, ha szükségem lenne rá. Köszi, Anyu!

Persze nem csak fogorvos lesz a barátom új központjában, így a többi területbe is belenéztem. Sajnos a belgyógyászat például nem igazán kötötte le a figyelmemet, viszont a gasztroenteorológiával kapcsolatban olvastam egy-két érdekes dolgot. Például manapság a csapból is a laktóz és glutén érzékenység folyik, de azt nem is tudtam, hogy vannak olyan emberek, akik például a fruktózra érzékenyek. Bele se merek gondolni, hogy mi lenne velem, ha nem ehetnék gyümölcsöket. A finomított cukrot mondjuk, nem lenne baj elhagyni, mivel az utóbbi időben felszaladt rám némi felesleg. Hiába, az ülő munkának is megvannak a maga árnyoldalai. De legalább a fogaim rendben vannak. Na, nem azért, mert nem eszem sok cukrot, hanem mert rendesen odafigyelek a higiéniára. Mondtam, anyukám fogorvos, nekem nem lehet csak úgy könnyelműsködni.

Szóval ezen dolgozom mostanában. Nem kis feladat összerakni egy ekkora munkát, szóval sok időm el megy vele. Alig tudok mellette mást bevállalni, maximum néhány kisebb grafikát. De ha kész leszek vele, úgy tervezem akkora durranás lesz, hogy az egész ország erről a kampányról fog beszélni! Hogy miért? Azt majd időben megtudjátok! De biztosan felkeltettem a kíváncsiságotokat és ez első lépésnek már nem is rossz.