Tervezett jacuzzi vízkezelés

Design. Manapság ez egy elég felkapott kifejezés, az egyszerű embert, hamar eltudja varázsolni ez a kifejezés, többet gondol bele ami, ezért mélyebbre képes nyúlni a pénztárcájába. Őszinteség erejével élve, rám is elég erősen tudnak hatni, az alaposan átgondolt és megtervezett dolgok. Már a zsebkendő vásárlásnál is szívesebben veszi meg az ember azt a 10 darabos zsepi csomagot, amin egy általa ismert szereplő köszön vissza, vagy az átlagos egy, két színű csomagolás helyett, több színt és mintát visel magán a csomagolás. Már is 100 forinttal többet ad ki a kezéből az ember.  Ezek apró dolgok, de sokan nem is tudják mennyire fontos, mint a terméknek, mint a fogyasztónak. Azért adunk ki a kezünkből pénzt, amire szükségünk van, és ha ez párosul egy kivalló esztétikai élménnyel is az maga a főnyeremény.  Véleményem szerint, frankó dolog formatervezőnek lenni!

Egyik barátom is designerként dolgozik. Rengeteg mindent tervezett már, amiből nem minden valósult meg, de jó volt lakótársaként belelátni akkor a munkásságába. Egyetem után, elég hamar talált is egy munkahelyet, ahol olyan dolgoknak kell formát adnia, amit nem is képzeltem volna. Jacuzzik szűrőjét kell elsősorban megformázni, meg pár egyéb alkatrészt. Senki nem gondolná, maximum azok, akik a szakmában dolgoznak, hogy ezeknek az alkatrészeknek is formát kell biztosítani, nem nézhetnek ki akárhogyan. Nagyon jó érzés lehet az, hogy ha részt vesz a barátom egy olyan bulin, ahol meleg vízben lehet pezsegni, és a medencében az a szűrő van, ami a keze által előírtak szerint gyártódott, biztos, hogy fel tud ezzel a szöveggel csípni legalább egy nőt, mert ugye a többi, a medence tulajára fog hajtani.

Pedig milyen fontos szerepet is játszik a jacuzzi vízkezelésében a szűrő! Sokan, sőt még maguk a tulajdonosok se gondolnak bele, milyen fontos szerepe van ennek. Szeret az ember kikapcsolódni a tiszta vízben, úgy hogy nem kell azon gondolkodnia, vajon milyen baktériumok, gombák, vírusok telepednek meg a testén. Ez csak abban az esetben van, ha megfelelően karban van tartva. Magyarországon, többnyire kemény a víz, ezért a vízkő és egyéb dolgok hamar megtelepednek a szűrőn, és ha nincs, takarítva egy kész baktérium park lehet a medence. Heti rutinnak a részévé kell tenni, a pezsgőfürdő ápolását. Ezt az élményfürdő és az emberi szervezet is meghálálja. Senki nem szeretné azt átélni, hogy a medencés bulija után, többen panaszkodnak bőrkiütésre vagy egyéb gombás fertőzésre. Elég ciki dolog az. Amennyiben nem tudunk kialakítani heti rutint ennek, dolgozzunk szakemberrel, mert ő biztosan odafigyel mindenre, sőt, még a nagyon elhanyagolt medencéket is meg tudja menteni. Ezen kívül azért jó, még ha szaki tartja karban a jacuzzit, mert általában figyel arra, hogy a víz szintje mindig vissza legyen töltve. Ugye, ezek a medencék párolognak, és azt pótolni kell és érdemes 4 havonta a teljes vizet kicserélni benne és alaposan kisúrolni az objektumot, mert egy jó nagy adag klór nem mindig elég mindenre!

Felelős dolog egy jacuzzi tulajdonosnak lenni, mert, ahogy mondják, a luxusnak ára van, bár manapság már ez a móka bőven a megfizethető dolgok közé tartozik és a mai szakemberek nagyon hamar és nagyon szépen dolgoznak, nem kell félni, felfogadni őket!