Én is részt veszek az angol nyelvtanfolyamon

 

A lányom iskolája szervez angol nyelvtanfolyamot. Régóta szerettem volna elmenni már egyre, de valahogyan soha nem jutottam el. Mindig más volt a fontosabb, de most végre nem.

Már régi vágyam volt, hogy megtanuljak angolul. Nem konkrétan a nyelv miatt, hanem inkább azért, hogy könnyebb legyen bent a munkahelyemen, és a számítógépen is. Köztudott, hogy a számítógép nyelve az angol. Olyan kellemetlen mindig a kollegámat kérdezgetni, ha valamit ki ír angolul a gép, és én nem tudom értelmezni, főleg egy új program feltöltésekor.

board-64269_1280A lányom hozott haza egy szórólapot, amelyen az állt, hogy indítanak az iskolában egy nyelvtanfolyamot, az egyik nyelviskola szervezésében, és ha valaki szeretne, megfelelőek a részletek, akkor részt vehet egy angol nyelvtanfolyamon. Persze most is hezitáltam, hogy mikor, meg nem lesz rá időm, de most már nem volt vissza út. A párom is, s a lányom is győzködött, hogy mit akarok ennél jobbat? Nem mesze van az iskola a lakástól. A munkahelyem, csak 10 percnyire, ennél jobb nem lenhet. Hetente két vagy három délutánt venne igénybe.

Mindent attól tettem függővé, hogy mit szólnak bent a munkahelyemen, hogy engedélyezik e azt, hogy elmenjek tanfolyamra, ha éppen az munkaidőbe esik bele. Mert ugye ez is egy fontos szempont. Gondoltam, másnap beszélek is a főnökömmel Andreával, hogy ő mit szól ehhez. Régóta itt dolgozom a cégnél, szeretem a munkámat, szerintem elégedettek is velem. Persze ezt az is igazolhatja, ha nem lennének azok, már rég nem lehetnék itt. Na a lényeg, hogy Andrea még örült is neki, támogat benne, még azt is mondta, hogy menjek ha kell munkaidő alatt, nem lesz gond belőle, és természetesen nem kapok kevesebb fizetést sem ez miatt.

Na ezzel a jó hírrel mentem haza, és meséltem el otthon a történteket. Gyorsan meg is írtam a jelentkezési lapot, így már másnap be is tudta vinni a lányom az iskolába, hogy leadja. Ennél gyorsabb nem is lehetett volna.

Most várom a visszajelzést, hogy felvesznek e? Bár szerintem biztosan, hiszen a megfelelő létszámnak össze kell jönnie úgy is. Ha pedig véletlenül lennénk annyian, hogy még egy csoportra való, nem hiszen, hogy bánná a nyelviskola.