A megfelelő oldal: www.napelemrendszer.info

 

Sokat gondolkodtunk, hogy mi lenne az amibe a meglévő kis pénzünket be tudnánk fektetni. Nem kell sokra gondolni, mert ha lennének milliárdjaink, akkor nem is kéne ilyenben gondolkodni.

A befektetés

Sok oldalt átnéztünk, hogy mikről írnak a fórumok is. Ezt az oldalt is megnéztük, és nagyon tetszett. Mi az ami nem viszi el a nehezen megtakarított pénzünket, hiszen abban már volt részünk. Hogy mi?panels-607251_640

Én már nem hiszen egyik biztosító cégnek sem, sem semmilen alkusznak. Hogy miért?

Az egyik cégnek éveken át fizettünk egy biztosítást amit akkor kötöttünk még, mikor a párom Jani külföldön dolgozott, és az utakat járta, mert kamionozott. Én itthon voltam egyedül, ha valami történt volna, mihez kezdek. A külföldi beteg ellátás, vagy ha haza kell hozatni… nagyon drága. Ezért is kötöttük ezt a biztosítást. Én nem is találkoztam az illetővel, akinél Jani kötötte, csak a papírokat kaptam meg hogy tegyem el, és vigyázzak rá.

Aztán a sors úgy hozta, hogy a cég akinél az illető dolgozott csődbe ment, és meg kellett keresni. Persze Jani nem volt itthon, így nekem kellett utána járnom Mivel mindenhol falakba ütköztem, mert én csak a kedvezményezett voltam nem pedig a jogosult, aki kötötte, vagy hozzá fér, mindenhol elküldtek. Aztán eszembe jutott a papír kupac, amit Jani adott, gondoltam abban csak megtalálom az adatokat, és azt az illetőt, vagy elérhetőségét, akinél kötve lett. A kupacot átböngészve találtam egy névjegy kártyát. Pár alkalommal próbáltam hívni, de ki volt kapcsolva mindig. Nem is értettem a dolgot. Mire sokadik alkalommal elmentem a biztosítóhoz hogy végre mondjanak már valamit, és a szerződést is vittem magammal kiderült, hogy az illető lelépett, és elég sok pénzt is vitt magával. Na ekkor fogadtam meg, hogy soha többé nem fogom egy biztosítónak sem odaadni a pénzemet. Na de akkor mibe fektessem?

Az ötletek

Semmit nem akartunk nyitni, biztosító a fent említett dolgok miatt szóba sem jöhetett. A gyerekeknek kötöttünk egy egy megtakarítást, de ezt előre is fel lehet használni.

Aztán az internetet böngészve, erre az oldalra lyukadtunk ki: www.napelemrendszer.info. Aztán elkezdtünk gondolkodni, hogy mi lenne, ha a meglévő pénzen napelemet rakatnánk fel a házra. Úgy döntöttünk, hogy felvesszük a kapcsolatot a céggel, jöjjenek ki, mérjék fel amit kell, és mondjak meg, hogy mi szükséges, mennyibe kerülne?.

A hétvégén voltak felmérni, és kiderült hogy egy majdnem 5 KW rendszerre lenne szükségünk, de ebben benne lenne a fűtés is, ami azért igen remek lenne. Igen ám, de összegekről is beszéltünk, és ezt nem fedezi a meglévő pénzünk. Több lehetőség is van, nekünk kell kiválasztani a legmegfelelőbbet, és aztán ha érdekel a napelem bennünket, és járható, akkor ők már készítik is a papírokat.