Designos konyhabútor

Nem hiába, nem mindig mindenben csak a praktikussági szempontokat nézzük, igenis fontos, hogy amit veszünk, az tetsszen nekünk! Főleg, ha olyan dolgot veszünk, ami a mi életünket nézve, örökre szól. Ilyen a konyhabútor is. Ki az, aki úgy vesz konyhabútort, hogy tudja, le fogja cserélni? Na, látod… Senki!

Nem vagyok a külsőségek híve, de ebben egyet kell értenem, hogy nincs az az ember, aki egyszerűen ne nézné meg külsőre is az otthonába szóló konyhabútort, amit megvásárolni készül vagy éppen elkészíttetni több százezer forintért. Ugye? Mégiscsak számít a design!

Ha az ember elmegy egy üzletbe és szeretné konyhabútort vásárolni, biztosan találkozni fog azzal az emberrel is, aki segíteni fog kiválasztani a házad vagy lakásodba legjobban illő darabot vagy alapanyagot, amiből elkészítik. Hiszen mindenki szeret belépni úgy a saját konyhájába, hogy tudja, ez neki való, az ő ízlésének megfelelő és tudja, mindig is ilyet akart! Úgy gondolom, ha az ember már összerakja valaminek az árát, akkor már válasszon olyat, ami neki tetszik, ne másnak, neki kell, hogy tetsszen!

De beszélhetek napelemről is. Ez is egy olyan nagyobb beruházás, ami nem csak takarékossági és környezetvédelmi szempontból lényeges, hanem a háznak a kinézetét is megváltoztatja. Itt többféle véleménnyel is találkozhatunk, hiszen van olyan ember, akinek ez nagyon tetszik, van olyan is, akinek viszont nem tetszik, és aki szerint ez elcsúfítja a házat.

Visszatérve a konyhabútorhoz. Saját példámat említve, én is sokat vacilláltam, hogy vegyek olcsóbban olyan konyhabútort, ami kevésbé tetszik és ugyanolyan minőségű. Így maradna pénzem is abból, amit erre szántam. Vagy vegyek egy olyan konyhabútor szettet, amiről egész életemben álmodtam. Én az utóbbi mellett döntöttem, mert belegondoltam, hogy ezt fogom nézni a hátralévő életemben és nem szeretnék olyas valamin spórolni, ami maradandó, nem beszélve arról, hogy nem kevés pénzt kell belerakni abba, ha az ember egy új konyhabútort terveztet és csináltat az otthonába.

Te melyik megoldás mellett döntenél?