A jó design nem mindig egyenlő a biztonsággal

Sokan mondták már nekem, hogy nagyon szembetűnő a stílusom. Azt hiszem, hogy igazuk is van. Igyekszem úgy alakítani a saját magam kinézetét, ami tükrözi az egyéniségemet. De ezt nem csak a külsőmmel teszem, hanem az értéktárgyaimmal is. Például csak olyan ékszereket viselek, amelyek megfelelnek a stílusomnak, és ha arról van szó, akkor át is alakítom őket.

Ugyanakkor a lakásomat is úgy próbáltam berendezni, hogy az tükrözze a személyiségemet. Nem csak szerintem, de mások szerint is sikerült ezt megvalósítanom. Nem egyszer hallottam már olyan emberektől, akik először jártak nálam, hogy ha nem tudnák, hogy az én lakásom, akkor is az enyémnek tippelnék. Ez szerintem egy nagyon jó dolog, legalábbis engem ez mindig büszkeséggel tölt el.

Ugyanakkor rájöttem, hogy nem minden a design. Mióta megvan az autóm, folyamatosan alakítgatom olyanná, hogy számomra megfeleljen. De sajnos nem mindig gondolok bele abba, hogy mit csinálok.

A múltkor például kitaláltam, hogy nekem piros gumiabroncsok kellenek. Találtam is ilyet, és ki is szállították, egyenesen Kínából. Azzal viszont nem törődtem, hogy milyen minőségű az a gumi. A felszerelésük után nem sok idő telt el és az egyik hátsó gumim defektes lett. Szerencsém volt, hogy lassan haladtam a városban, ráadásul egy kevésbé forgalmas útszakaszon voltam, így senkinek sem esett bántódása. Ettől függetlenül én nagyon megijedtem.

Egyenesen a szervizbe vontattam a kocsimat. Amikor az ott dolgozó fiúk meglátták a gumik színét először fogták a fejüket, hogy mi a csoda, majd hatalmas nevetésben törtek ki. Ahogy néztem őket, majd ránéztem az autómra, rájöttem, hogy ez a piros szín mégiscsak túlzás volt. Na de már mindegy. Megnézték a gumikat, és mondták, hogy szerintük nem érdemes megfoltozni, mivel egy darabig még jó lesz, de nagy valószínűséggel ismét szét fog menni, ráadásul a többi gumi is úgy el van kopva, mintha nagyjából nyolc éve használnám. Én meg csak néztem, hogy tényleg nyolc éve, jó, ha nyolc hete használom őket.

Belátván a saját butaságomat itt volt az ideje új nyári gumikat vennem. Nem szerettem volna még egyszer csak úgy kidobni a pénzt az ablakon, szóval most valami jobb helyről szerettem volna rendelni, és egy sokkal jobb minőségű terméket. Még a szervizben azt javasolták a srácok, hogy a Gumidiszkontról rendeljek, ha nem akarok üzletbe menni, vásárolni.

Otthon megnéztem és láttam, hogy rengeteg nyári gumit forgalmaznak, de a kereső segítségével jól ki lehet szűrni az autónk számára megfelelőket. Mivel mondhatni már rutinos vagyok a gumiabroncs vásárlásban, így tudom, hogy milyen méretű gumikra van szükségem. Nagyon féltem, hogy sok pénzt kell költenem ezekre, és már azon gondolkoztam, hogy mennyit kell majd túlóráznom ahhoz, hogy egyenesbe hozzam magam. Majd mikor lenyomtam a keresőben az enter gombot és megláttam, hogy arra a gumira, ami nekem kell szinte 50%-os kedvezmény van egy hatalmas kő esett le a szívemről. Még így is drágább, mint az a csicsás, amim volt, de legalább minőségi termékről van szó, ebből adódóan biztonságosról is. Meg hát egy darab nem is lett volna olyan drága, de nekem egyből négyre volt szükségem. Nem baj, lerendeltem őket, és megfogadtam, hogy többet nem játszom a biztonságommal.

Jó dolog, ha az ember a saját stílusára alakítja az őt körülvevő dolgokat, de van, amivel nem szabad játszani, és ez maga az életünk. Megtanultam, hogy attól, hogy valami jól néz ki, még nem biztos, hogy jó is a számunkra. Továbbá jobb hazai cégektől vásárolni, lehet picit drágábbak, de megbízhatóbbak.