A design sem utolsó, de van, amiben csak mellékes

Engem persze a legtöbb dologban nehéz meggyőzni, hogy a design ne dobna mindenen egy jókorát, de amikor különösen gyakorlatias terepen találja magát az ember, akkor az ilyesmi rögtön háttérbe szorul…

Hogy miért vagyok amúgy ennyire design-párti? Mert grafikus vagyok, ez a munkám. És sajnos anno autót is úgy választottam, ami küllemre tetszett. Úgy voltam vele, ha szervizeltetem rendszeresen, akkor az a típus is meg fogja hálálni, amit választottam. De ez tévedés volt!… Sajnos nem számoltam vele, hogy az előző tulaj is például már kiküszöbölhetetlen csorbákat ejtett a működésén, de a szerelőműhelyben azt mondták, ez a típus akkor is hálátlan, ha a nulladik kilométertől kezdve én vezetem csak és mindig vigyázok rá, valamint szervizeltetem is. Van, amit nem ment meg a szép külső, na.

Ezért jött szembe a Koliken kerékpár. Pontosabban először az elektromos bicikli általános ötlete, aztán a Koliken kerékpár. Végül nem másért, hanem mert a haverom sokat áradozott egy motorbolt.co.hu nevű webshopról, ahonnan rendelve ő maga szervizeli a dolgait és minden mindig nagyon rendben van. Végül elkezdtem böngészni én is náluk és… Szóval ez adott egy nagy lökést – ez adta meg az utolsót, kvázi.

A kerékpárkínálat és a kiegészítők óriási választéka már a “hagyományos” biciklizés előnyeiről is meggyőzött a gépkocsival szemben azóta. Mondjuk a Koliken kerékpár előnyeiről is. De, ha azt hozzáteszem, hogy náluk még elektromos hajtású dolgok is vannak, még inkább világos lett, hogy lesz mire áttérni, mert én még egyszer kocsit ennyi pénzért nem veszek, pláne nem szervizeltetem ennyiért, mint eddig. A Motorbolt pedig árazásban is jó, és azért a biciklialkatrészek nem olyan drágák, mint egy autóba bármi. Jó, a haverom ért is hozzá, neki ez is a szakmája, ettől függetlenül meg fogom tudni kérni egyes dolgokra, viszont ahogy olvasom, ezek a kétkerekűek el sem romlanak értelemszerűen annyira gyakran – nem csak a javíttatásuk egyszerűbb, amikor mégis megadja magát valami alkatrész.

Viszont ezen shopban aztán tényleg akad mindenféle dolog még, és nem csak alkatrészek. A kétkerekűek “pimpelése” pedig, higgyétek el, meghozhatja sokaknak a kedvet. A leghidegebb évszakot leszámítva pedig mondjuk az elektromos roller – hogy ne ragadjak le csak a bringáknál az árulistájukon- olyan dolog, amit mindenki látott már a városban, itt Pesten, és azt is realizálhatta, mennyivel könnyebb ezekkel haladni a mindenkori dugóban… Összefoglalva, a Motorbolt csoda dolgokat hozhat el mától az életembe, aminek elmondhatatlanul örülök, mert rég akartam ugyan már letenni az autót örökre, de a valódi kedvet ők adták. A választékukkal és azzal, amit a haverom mesélt róluk és az addigi tapasztalatairól.

Én is olyan életet szeretnék mostantól, amiben kompaktabb közlekedési módokat választhatok, mert BKV-zni sem szeretek, és a Motorbolt mindenben foghatja majd a kezem! Magukat az közlekedési eszközöket is széles körben értékesítik és nem csak egy-két félét, de mindig partnerek lesznek a használatuk még élvezhetőbbé tételében is. “Úúúj ééélet váááár” rám mostantól – hogy a klasszikus dallamot felidézve fessem le valahogy a mostani lelkesedésemet.

Koliken kerékpár