Nincsen design manuálterápia nélkül

Lakberendezőként én aztán elmondhatom, hogy a design a mindenem. A minap egy régi ismerősöm keresett meg azzal, hogy segítsek berendezni a belvárosi irodájukat.

Amikor ellátogattam hozzájuk, a barátom megmutatott minden helyiséget, én pedig bekukkantottam egy apró, irattárolásra használt helyiségbe. Sajnálatos módon olyan vehemenciával léptem be, hogy hirtelen meghúzódott a derekam, és percekre ledermedtem a fájdalomtól.

Alig bírtam eljönni a helyszínről, olyan erős görcsöt éreztem a gerincemben. Otthon aztán a férjem figyelmeztetett, hogy ideje lenne felkeresnem egy manuálterápiás szakembert, ha nem akarok hetekig szenvedni ezzel a fájdalommal. De még tovább is ment, mert felvetette azt is, hogy ha így hagyom az egészet, és nem fordulok segítségért sehová, akkor valami nagyobb probléma is történhet. Ezt olyan komolysággal mondta, hogy valósággal megijedtem.

El is kezdtem utána nézni, hogy hol találhatok megfelelő manuálterápiás szakembert, mégpedig úgy, hogy a keresőbe a Manuálterápia szócskát illesztettem be.

Persze főként a fővárosban végképp nem jelent nehézséget, hogy manuálterápiás szakembert találjunk, de persze bárki leírhatja magáról azt, hogy egy adott területnek a szakértője, igazából nem tudunk utána nézni ezen kijelentések valóságtartalmának.

Az is csak tovább nehezíti a helyzetünket, hogy az utóbbi időben rengeteg ilyen szakember, illetve intézmény felbukkant, akik roppant borsos árakon vagy éppen az áraik feltüntetése nélkül kínálják a szolgáltatásaikat.

Azt, hogy én nem tévedtem el ebben a szakember rengetegben, egy kedves barátomnak köszönhetem, aki a Therapy4U Gerincterápiás Központ és Medical Fitness Stúdiót ajánlotta nekem, mint abszolút megbízható segítőt.

A Gerincterápiás Központ therapy4u.hu weboldalra látogatva nagyon szimpatikus dolgokat találtam. Eleve már roppant imponáló volt az a rengeteg fajta Manuálterápiás kezelés, melynek birtokában van a Gerincterápiás Központ, és alkalmazza is azokat.

Mindazonáltal azt olvastam, hogy bár mindegyik terápiának meg van a maga haszna, ezeket önmagukban külön-külön alkalmazva nem igazán lehet tartós sikereket elérni. Ezért a Therapy4U-nál komplex rendszerekben gondolkodnak, ezért a kombinált kezelések hívei, ami azt jelenti, hogy ezeket a terápiákat úgy kezelik, mint részmegoldásokat, tehát az adott problémára, adott szakaszban más-más kiegészítő metódust alkalmaznak. Hitvallásuk szerint a különféle terápiák egymással történő kombinálásával egy hatásos, éveken keresztül fenntartható eredményt lehet elérni.

A Therapy4U Gerincterápiás Központ és Medical Fitness Stúdiónál történt bejelentkezést követően a legelső találkozáskor a páciens egy szakemberrel elbeszélget a problémájáról, illetőleg a fájdalmáról. Szó esik az ügyfél mozgási szokásairól, életviteléről, arról, hogy a problémája mennyi ideje áll fenn, és ha ezt meg tudja fogalmazni, akkor nagyjából miben látja a fájdalom okát.

A szakember természetesen a beszélgetés mellett fizikai vizsgálatot is végez. Ezeknek a megfigyeléseknek a konklúziójaként születik meg az, hogy mely terápiák alkalmasak a páciens kezelésére, illetve fájdalmának csökkentésére.

A fájdalomcsökkentés egyébként már az első alkalommal remélhetőleg megtörténik.

Manuálterápia kezelések széles köre áll rendelkezésre a Therapy4u Gerincterápiás Központ és Medical Fitness Stúdiónál. Ezekről a kezelésekről a weboldalukon, a therapy4u.hu oldalon is tájékozódhatunk.

Emellett a Gerincterápiás Központ munkatársaival is megismerkedhetünk. A weboldal vízszintes menüsorán található „csapatunk” címke alatt ugyanis megtalálhatjuk az itt dolgozó gyógytornászokat a pontos szakterületükkel együtt.

Ezen túlmenően még az árakról is tudunk képet alkotni, hisz azok is megtalálhatók a honlapon – gyógytornászra, illetőleg kezelésre lebontva.

Természetesen a Therapy4U-val való kapcsolatfelvétel sem ördöngösség, mivel nagyon egyszerűen és jól láthatóan meg van adva ennek egy telefonos elérhetőség, illetőleg e-mail cím is.

A Gerincterápiás Központhoz való bejelentkezés történhet telefonos időpontkéréssel, vagy pedig e-mailben történő megkereséssel.

Ha tehát igazán megoldást szeretnénk találni a problémánkra, akkor előttünk van az egyik leghathatósabb eszköz, a Therapy4u felkeresése, ahol tényleg csak arra várnak, hogy segíthessenek rajtunk.