Budapest legjobb laptop szervize feltámasztotta a laptopomat

Mostanában kikapcsolódásként egyre többet rajzolok. Mindig nagyon közel állt hozzám a rajzolás, mondhatni, hogy amolyan művészlélek féle vagyok. Ezért is lettem grafikus, amiről már írtam is korábban, de mostanában nem volt időm, hogy a munkám mellett, csak úgy, hobbiból, kedvtelésből rajzoljak.

Ez a veszélye annak, ha az ember a hobbijából él, hogy az a hobbi elveszíti a varázsát. Ne értsetek félre, szeretek megrendelésre is rajzolni, logókat tervezni, honlap dizájnokat készíteni, de nem ugyanolyan, mint mikor csak úgy, kötetlenül leültem és rajzolgattam. Bármit, amihez kedvem volt, amit szerettem volna. egészen más kedvtelésből és munkából csinálni valamit. Amikor munkát kapok, akkor néha olyan dolgokban kell kreatívnak lennem, amikhez semmi kedvem sincs. Ilyen ez a grafikusi pálya.

Az állandó munkáim mellett egyébként többször vállaltam online megrendeléseket is, azokat készítgettem inkább itthon a laptopomon a rajzpadom segítségével.

Nagyon nehéz volt egyébként jó rajzpadot szerezni, mert azokat nem szeretem, amiket csak a képernyőn látsz Mindenképpen olyat szerettem volna, amin, mint egy telefon kijelzőjén, látni is lehet, hogy éppen mit rajzolok, hogy ne folyton a monitort kelljen néznem, miközben a kezem mondjuk az asztalon levő rajzpadon mozog. Ezekhez a komolyabb modellekhez gyakran vannak állványok is, és szerencsére akciósan jutottam hozzá egy ilyenhez, mert egyébként elképesztően drágák szoktak lenni.

Nagy volt a boldogság, mikor megláttam, hogy le van akciózva online, azonnal le is csaptam rá. Megérkezett, összekötöttem a laptopommal és végre, csupán kedvtelésből elkezdtem rajzolni az egyik ötletemet.

Csak pár napig élvezhettem a dolgot, mert sajnos a laptopom úgy döntött, hogy megadja magát. Eleinte az akkumulátorára gyanakodtam, hiszen az tűnt fel elsőnek, hogy nem kapcsol be.

Még mikor fiatalabb voltam, az asztali gépemet volt, hogy néha magamnak bütykölgettem, persze semmi komoly dolgot nem csináltam, csak tettem bele egy új CD lejátszót, kicseréltem benne a tárhelyet, ilyen apróbb módosításokat végeztem rajta.

A laptopomat szét is szedtem, vettem egy új akkumulátort, majd kiszedtem a régit, betettem az újat, aztán teljesen összekavarodtam, ugyanis sikerült gyakorlatilag darabjaira boncolni a szerencsétlen gépezetet, amit utána – természetesen – nem sikerült újra összeraknom. A végén persze valahogy ott kötöttem ki, hogy szerencsétlen laptopomat egy dobozba pakoltam minden kiboncolt tartozékával együtt és szégyen szemre a nagy hősködésem után be kellett vinnem egy szervizbe.

Szervizt választani sosem egyszerű.

A munkám miatt egy elég felső kategóriás laptopom van, ami ha elromlana, nem tudnám olyan hamar pótolni az anyagi korlátaim miatt, így eléggé izgultam, hogy vajon meg tudják-e csinálni.

Úgy voltam vele, hogy nem bízom ám akárkire az én kicsikémet, nekem Budapest egyik legjobb laptop szervize kellett. Tényleg olyan szervizt kerestem, akik valóban tartósan és jól meg tudják csinálni a gépemet, akik elfogadható áron és tényleg csúcsminőségben dolgoznak. Hiszen a munkahelyem mellett otthonról is rengeteget dolgozom azon a laptopon, így mindenképpen szükségem van rá. És persze tele van fontos fájlokkal, amiket nem vagyok benne biztos, hogy le lehet szedni róla, ha ennyire szétszedtem.

Az interneten nézegettem a legjobb laptopszervizek értékeléseit, a történeteket és a véleményeket az egyes helyekről. Sajnos csak telefonon tudtam ezeket nézegetni. Pedig mennyivel kényelmesebb lett volna a gépemen! Ha nem szedtem volna darabjaira.

Nem is tudom, mit gondoltam, mikor azt hittem, hogy meg tudom javítani! A rengeteg neves szervi közül a PCmentor mellett tettem le a voksomat, mert a vélemények szerint ez Budapest egyik legjobb laptop szervize.

Elég széles körű tevékenységi körük van, nem csak szerelnek, de megvásárolnak régi és új laptopokat is, valamint el is adják azokat – gondolom miután kicseréltek benne mindent, ami miatt nem működött. A szervizelés mellett rendszergazda feladatokat is ellátnak, foglalkoznak hálózat kiépítéssel, informatikai oktatással, adatmentéssel is. Készítenek szakvéleményt, ha szükséges mondjuk a biztosítás rendezéséhez, beszerzik a szükséges szoftvereket és eszközöket, telepítenek nyomtatókat és biztonsági mentést is csinálnak.

De az egyik, szerintem legjobb, nem szorosan a szervizeléshez köthető szolgáltatásuk az, hogyha elromlik egy laptop, akkor futárt is küldenek érte, ha nincs ideje az ügyfélnek bevinni hozzájuk.

Szóval a kiváló értékelések és a hálálkodó kommentek miatt választottam őket. Ahogy az interneten láttam, nagyon sok laptopot hoztak már vissza az életbe, ráadásul elméletileg kiemelten értenek az én laptopom márkájához is, bár márkafüggetlen szerviz, akik minden laptopnak vállalják a hardveres és szoftveres szervizelését.

A honlapjukon, ha a laptop szervizelésre megyünk, akkor egyből kiválaszthatjuk azt is, hogy mi a problémánk a gépezettel.

Ezekből lehet választani:

 • Nem kapcsol be/ nem ad képet
 • Hangos a ventilátor / melegszik
 • Lassú/ véletlenszerűen megakad
 • Törött a műanyag burkolat
 • Betört a kijelző
 • Folyadék ömlött rá
 • Nem indul el az operációs rendszer
 • Nem működnek a billentyűk
 • Akkumulátor nem tölt
 • Nem lehet lecsukni
 • Lefagy és hibaüzenettel indul újra
 • Recseg a hangszóró, vagy nem is szól
 • Hálózattal vannak problémák
 • Nem lehet rajta rendesen több programot futtatni
 • Hamar kikapcsol magától
 • Valamelyik csatlakozója nem működik
 • Eltűntek róla fájlok
 • Tele van felesleges programokkal
 • Nem emlékszik a dátum és idő beállításokra
 • Ugrál a kurzor / rossz a touch pad
 • Hibásan indul egy program
 • Nem működik a kamera
 • Nem lehet fényerőt állítani
 • Nem működik a CD/DVD lejátszó

Kifejezetten örültem ennek, mert az egyes kijelölhető problémáknál megjelenik, hogy milyen szervizelésre van szükség, illetve ezek pontos megoldásáról is olvasni lehet, lépésről lépésre levezetik, hogy mi fog történni a laptopunkkal, hogy mit kell csinálni, hogy újra működőképes legyen.

Valószínűleg már csak azzal is jobban jártam volna, hogyha nem kezdek el egyből szerelőset játszani, hanem inkább egyből odaadtam volna nekik a laptopomat. De lehet, hogy már csak az is segítség lett volna, hogyha elolvastam volna, hogy ők milyen megoldást javasolnak, milyen lépéseket kell elvégezni a problémám megoldásához.

Szerencsére, mikor bevittem a laptopomat darabokra szedve, hogy nem tudom mi a baja, de már össze sem tudom rakni, senki nem nevetett ki. Talán vannak mások is még, akik ilyen bénák és azt hiszik, meg tudják maguknak oldani a dolgot.

Szerencsére volt szabad emberük, így pár nappal később el is mehettem a laptopomért, aminek nem csak az akkumulátorát cserélték ki, de újra összerakták az egészet és néhány felesleges dolgot is töröltek róla, ezáltal sokkal gyorsabban futnak rajta a programok és a rajztáblámhoz használt program is sokkal gyorsabban fog futni!

Nagyon hálás vagyok nekik, amiért ahelyett, hogy elküldtek volna a hülyeségeimmel és a darabokra boncolt laptopommal együtt, elég olcsón újra összerakták nekem, és még meg is gyógyították, hogy olyan legyen, mint új korában. Mondjuk már amúgy is lassú volt egy kicsit, néhány program lassan futott s a vizuális megjelenítése sem volt már a régi.

Az biztos, hogy ezzel elment a kedvem a jövőbeli magánakcióktól, sokkal jobban járok, ha inkább ide hozom a laptopomat, ha megint túlhajszolom szegényt, mert itt minden szempontból megfelelő ellátásban részesül a kicsike. És ha össze tudták rakni, akkor nem hiszem, hogy bármi mással is bajuk lenne. Ennél nagyobb gonddal nem hiszem, hogy tudnék hozzájuk fordulni. Mondjuk, talán szoftver oldalon tudnék cifrábbat alkotni, de remélem soha nem fogok.

Az biztos, hogy nem véletlenül ők Budapest egyik legjobb laptop szervize, kiérdemelték ezt a címet. Ezt bizonyítja a sok pozitív visszajelzés és a kezeik közt új életre kelt laptopok száma is.

Ami pedig engem illet, végre kiélvezhetem az újonnan szerzett, csúcs szuper rajztáblámat, végre minden funkcióját kezdem kitapasztalni, és a kezeim közül ismét olyan művek kerülnek ki, mint régen, csak sokkal jobb minőségben. Még nem ismerem teljesen az összes funkciót, de előttem van az egész élet, hogy kitapasztaljam. És most már a laptopom is sokkal jobban foga bírni a nagy igénybevételt és az egész napon át tartó rajzolgatásokat, skicceléseket, színezgetéseket. Bár nem tudom, meddig fog ez tartani, ha megint sok megrendelésem lesz, akkor sajnos nem lesz időm arra, hogy csak úgy, saját magam szórakoztatása miatt rajzolgassak.