Autókázás a divat világában

Van olyan, akinek a pályaválasztás az élete legkönnyebb feladatai közé tartozik, mivel vannak, akik már kisgyermekként eldöntötték, hogy ők bizony orvosok, tűzoltók, rendőrök vagy éppen állatorvosok lesznek – és sokuknak bizony sikerül is akár egész életük során ehhez tartaniuk magukat, ehhez illően választanak középiskolát vagy gimnáziumot, majd később fakultációs órákat is ezen célok elérése érdekében választanak úgy, ahogy, és később (már amelyik szakmához szükséges) ez alapján választják ki, hogy melyik egyetemen (akár melyik országban) és milyen szakon szeretnének tanulni. Van persze olyan is, aki ezt csak gimnázium első egy-két évében dönti el, de még akkor is bőven időben van mindennel.

Viszont sokan vagyunk olyanok is, akik még a gimnázium után sem tudtak dönteni a pályaválasztással kapcsolatban. Van, aki egyszerűen úgy érzi, hogy nincsen olyan dolog, ami annyira érdekelné, hogy azzal keresse később a kenyerét. Sok emberrel előfordul viszont, például velem is, hogy ugyanúgy megvan az álom a fejünkben, mint annak a gyereknek, aki például fogorvos vagy tűzoltó szeretne lenni ha felnő, csak a mi álmunk egy kicsit más. Ez általában a művészlelkű gyerekekre igaz, a mi álmunk annyiban más, hogy a szüleink vagy a környezetünk ezt az álmot nem támogatja úgy, ahogyan egy orvosnak készülő gyereket igen. Természetesen ez is érthető, hiszen mindenhonnan azt halljuk, vagy sajnos akár látjuk, hogy a művészetből nem lehet megélni – a szülők viszont egy élhető jövőt szeretnének teremteni a gyermekeiknek, ezért próbálják meg olyan pályaválasztási döntés felé terlegetni őket, amiből majd biztosan jó keresetük lesz.

Az én nagy álmom mindig az volt, hogy divattervező legyek. Már egészen kicsi koromban, 9 évesen is erről ábrándoztam, ruhákat rajzolgattam állandóan, majd sajnos a környezetem más útra terelt és szinte teljesen el is felejtettem, hogy valaha mennyire is akartam ezt. A gimnázium végén egy olyan egyetemi szakra jelentkeztem, ami még mindig nem adott egy rendes szakmát, hanem még mindig útkeresésben voltam, ezután elvégeztem a mesterszakot is, dolgoztam rengeteg helyen, éttermekben, irodai munkákban, telefonos munkákban, de egyik sem volt túl nagy lehetőség, és azt sem éreztem, hogy a helyemet megtaláltam volna.

Nemrég megtaláltam a régi rajzaimat, terveimet, amiket ruhákról készítettem, és eszembe is jutott egyből, hogy talán mégis meg kellene próbálnom. Elvégeztem hát egy tanfolyamot, hogy mégis csak legyen egy hivatalos végzettségem, ha már ezzel szeretnék végül is foglalkozni, és beindítottam a saját vállalkozásomat.

Éjjel-nappal ruhákat terveztem, találtam is pár magyar céget, akik felajánlották, hogy árusítanák a ruháimat a saját üzleteikben, ameddig sajátot nyitni nem tudok, így hát létrejött a saját márkám, szinte már minden megvolt – egy dolog viszont még hiányzott.

Valahogyan szállítani kellett a termékeimet az üzletekbe vagy megrendelésekre, illetve divatbemutatókra. Itt jött képbe egy céges kisteherautó. Rá kellett jönnöm, hogy a papírmunka egy saját vállalkozás esetén nem is olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnt. Ehhez természetesen az autóhoz tartozó papírok és dokumentumok is nagyban hozzátartoznak. Hamar rádöbbentem, hogy milyen bonyolult is egy céges autót “tartani”.

Engedjétek meg, hogy egy kis segítséget nyújtsak abban, ha esetleg ti is ilyen vállalkozásba kezdtek. Szeretném bemutatni azt a céget, akik nekem, ha mondhatom így, az életemet mentették meg, mivel sajnos tényleg nem mozgok túl otthonosan az ilyesmi dolgokban, így ők hatalmas segítséget jelentettek számomra.

Útnyilvántartó program 2023 (NAV-álló) - RoadRecord

Az én mentőövem tehát nem más, mint a roadrecord.hu. Nagyon könnyű volt rájuk találnom, mert ahogy elkezdtem a keresgélést, hogy mire is lesz szükségem a kisteherautó miatt, szinte azonnal meg is találtam a weboldalukat.

Művészléleknek tartom magam, ezért is helyezkedtem el végül divattervezőként, így azt is elmondhatom, hogy mindig jó érzékem volt a széphez, az esztétikus dolgokhoz. Ennél fogva, kérlek engedjétek meg, hogy először meséljek egy kicsit a honlap felépítéséről, kinézetéről. Azért tartom ezt fontosnak, mert ahogy odakattintottam, engem például már az oldal esztétikai megjelenése rögtön megfogott, így arra gondoltam, hogy alaposan szétnézek itt, és lehetőség szerint már nem keresek tovább.

Ahogy a roadrecord.hu oldalát megnyitjuk, egy kellemes, nyugodt hangulatú háttérképpel ellátott kezdőoldal jelenik meg előttünk, egy kellemes világos piros árnyalatú és egy sötétszürke árnyalatú sávval felül, ami véleményem szerint tökéletes színválasztás, mivel figyelemfelkeltő, viszont egyáltalán nem olyan túlzott és szemet fájdító módon, mintha egy élénkpiros és egy fekete sávval találkoznánk. A szürke sáv arra szolgál, hogy a lap legtetejére ki legyen írva az ügyfélszolgálat elérhetősége, egy telefonszám, ami mellett az is meg van adva, hogy mely napokon és mely időpontokban hívható ez a szám, a piros sáv pedig arra hivatott, hogy itt könnyedén megtalálhassuk a legördülő menüket “útnyilvántartás” és “megoldások” címszavak alatt, illetve az ugyanebben a sávban elhelyezkedő “árak” gomb segítségével tudunk árajánlatot kérni a cégtől. Továbbá a sáv végén elhelyezkedő nagyító ikonnal kereshetünk is a weboldalon belül, ha esetleg a legördülő menük segítségével nem találtuk volna meg azt, amire éppen szükségünk lenne. Ezen a kezdőoldalon rögtön még információ fogad minket a következőről is: Útnyilvántartó program 2023 (NAV-álló) – RoadRecord.

Ezután ha lejjebb görgetünk, akkor továbbra is egy igényesen elrendezett weboldalt láthatunk, különböző problémákra találunk itt megoldásokat rövidebb leírásokkal és egy-egy figyelemfelkeltő képpel társítva.

Ha még lejjebb megyünk, akkor megtaláljuk, hogy honnan tudjuk letölteni az útnyilvántartó programjukat, találunk App Sotre-hoz, Google Play-hez vagy számítógépen böngészőből elérhető útnyilvántartáshoz is megnyitható linket (persze egyszerűen akár rá is kereshetünk: Útnyilvántartó program 2023 (NAV-álló) – RoadRecord, és így is nagyon egyszerűen megtalálhatjuk). Ezek alatt láthatunk néhány Google, Google Play, Facebook, stb. értékelést, véleményeket, amiket más emberek írtak a roadrecord.hu-ról – természetesen csak jó vélemények vannak, hiszen mindig profi és gyors segítségre találhatunk náluk.

Ha az oldal legaljára görgetünk, akkor találkozunk néhány blogbejegyzéssel a témával kapcsolatban, alatta pedig megtalálhatjuk azt, hogy hol tudunk értékelést írni a cég munkájával kapcsolatban, mellette pedig a social media platformjaikat is láthatjuk, amiket szintén érdemes bekövetni, ha érdekeltek vagyunk ilyen tartalmakban!

Most pedig szeretnék még egy kicsit írni arról, hogy például milyen szolgáltatásokat is vehetünk igénybe náluk, mihez találhatunk segítséget a weboldalukon keresztül: (természetesen ennél még sokkal több dologban is a segítségünkre lehetnek, én most itt azokat szedtem össze, amik eddig nekem a legtöbb hasznomra váltak)

  1. Útnyilvántartók összehasonlítása – a jó döntés meghozatalához
  2. Útnyilvántartás ellenőrzéshez – hogy minden rendben legyen a NAV-nál
  3. Egyéni vállalkozóként az útnyilvántartás
  4. Útnyilvántartó program 2023 (NAV-álló) – RoadRecord
  5. Az útnyilvántartás mikéntjei
  6. Visszamenőlegesen lehetséges-e az útnyilvántartás?
  7. NAV-álló útajánlás, ha elmaradásról van szó
  8. Google Maps és NAV-álló útnyilvántartás egyszerűen
  9. Hóvégi km óra kalkulátor
  10. Fogyasztási norma kalkulátor

Tehát én most csak a 10 számomra leghasznosabb funkciót / szolgáltatást gyűjtöttem össze, de ha ellátogattok az oldalra, akkor az említett legördülő menük vagy a kereső ikon segítségével nincs olyan, amire a témával kapcsolatban választ ne kapnátok náluk!

A roadrecord.hu-tól mindig precíz, profi és gyors segítségre számíthatunk, nekem már rengetegszer segítettek, ezért mindenképpen ajánlani tudom a céget. Forduljatok hozzájuk bátran, bármiről is lenne szó, ők megoldják!