A motoros jogosítvány nem megszerezhetetlen, még egy grafikusnak sem

Tavaly indítottunk az üzlettársammal egy új vállalkozást, és idén már nagy reményeket fűzünk hozzá. Elég sok dolgot kellett véghez vinnünk, megvitatnunk, kiviteleznünk, mielőtt azt mondhattuk, hogy végre indulásra készen vagyunk. Az egyik ilyen volt az új logó megterveztetése, amivel persze meg kellett bíznunk egy grafikust, lévén egyikünk sem olyan ügyes, hogy megcsinálja. A grafikusokról mindig is azt gondoltam, hogy művészlelkek, hogy sértődékenyek és törékenyek, ehhez képest az, akit mi megtaláltunk egy igazi vad motoros. Már az első találkozásunkra is motorral, bőr felszerelésben érkezett, viszont a kinézetét meghazudtoló intelligenciáról és kreativitásról adott tanúbizonyságot. Igen, borítója alapján a könyvet, tudom. De komolyan mondom, mióta ismerem, nekem is egyre szimpatikusabb az A motoros jogosítvány, hogy én is ilyen vagány cégvezető lehessek. Már önmagában belépőnek sem rossz lepattanni egy nagy, erős gépről – azt mutatja: én még ezt is tudom irányítani.

a motoros jogosítvány

Egyszer az egyik meetingünkről a társamnak elég hamar távoznia kellett, így kettesben maradtam a grafikussal. Egy darabig még a munkáról volt szó, de be kellett látnunk, hogy a másik tulajdonos nélkül én nem dönthetek, szóval inkább a motorokról kezdtem kérdezgetni. Mondtam neki, hogy még annak idején én is motoroztam, annak idején az A2-ig leraktam őket, de aztán az élet máshogy alakult, abba kellett hagynom. Most viszont kedvet kaptam újrakezdeni, szóval minden segítség jól jön, Rendes fickó volt, mert rögtön elmagyarázta, hogy az ő gépéhez már A motoros jogosítvány szükséges, mivel 1200 köbcentis, nekem inkább egy 800-ast ajánlott így, hogy ki vagyok esve a gyakorlatból, de először mindenképpen szerezzem meg én is a korlátlan motoros jogsit. Szerinte nem nehéz ha valaki valaha motorozott már, bár némi gyakorlást igényel. De felírt nekem jegyzetbe egy oldalt, ahol sokkal többet is megtudhatok, neki most nem fog minden az eszébe jutni.

Otthon aztán megfogadtam a tanácsát. és nekiálltam az informálódásnak. Nagyon megörültem, mert minden kritériumnak megfeleltem ahhoz, hogy A motoros jogosítvány büszke tulajdonosa lehessek, ugyanis már több, mint két éves volt az A2-m, és bőven elmúltam már 24. Szóval arra gondoltam, hogy egy életem, egy halálom, a motorozást megpróbálom. Kerestem isa közelben egy ígéretes autós-motoros iskolát és megiratkoztam a következő ilyen kurzusra. Rendben, nem lesz olcsó, főleg ha majd motort is akarok venni, de legalább az információs oldalról le tudtam tölteni egy kupont, amivel kedvezményesen tudok majd felszereléseket, ruházatot venni újdonsült hobbimhoz. Mindenesetre először el kell még végeznem és utána örülnöm, mert bár az A motoros jogosítvány annyira nem tűnik elérhetetlennek, azért egy kicsit aggódom. Viszont ha sikerül, akkor akkora motort vezetek, amekkorát csak akarok!