Barátnőm alkot, én meg pénzt csinálok belőle

Szerencsés helyzetben vagyok, mert van egy nagyszerű barátnőm, aki nem csak dekoratív, és elvégzi az otthoni piszkos munkát, de mellé rettenetesen kreatív és ügyes, él benne az alkotói vágy. Mindig is csodáltam ezt benne, mert én is szívesen alkotnék, akár milyen formában, de sajnos a rajztehetségem megállt bölcsődés koromban, a kézművességem a béka feneke alatt van, a fantáziám, az pedig nem igazán szárnyal, inkább ilyen földhözragadt realista típus vagyok. Én inkább ahhoz értek, hogyan tudok pénzhez jutni. Ez is egy igen hasznos tulajdonság, legalábbis olyan, amivel jó feleséget lehet kifogni, mint például a mostani barátnőm!

Amikor megismerkedtünk, akkor még csak kezdett egyre érdekesebb alkotásokat készíteni, mind festve, mind barkácsolva, rajzolva. Igen nagy iramban fejlődött a kivitelezése, és egyik nap azt mondtam neki, hogy készíts bármit, abból fogunk meggazdagodni! Láttam a lehetőséget, azaz inkább a pénzt, tudtam, hogy az embereknek szüksége lenne ezekre az elkészült remekekre, csak azt nem tudtam hol, hogyan juttassam a nagyközönség elé. Kimenni és az utcán árulni nem akartam, mert az olyan alpári szerintem. Végül a megoldást a munkahelyemen találtam meg.

Munkatársam javasolta, hogy próbáljam ki a nextapro.hu weboldalt. Ez egy olyan apróhirdető oldal, ahol az apród ingyen jelenik meg, és csak akkor kell érte fizetned, ha ki szeretnéd emelni. Ellenőrzött hirdetések, remek felhasználó tábor. Ezeket az információkat kaptam meg első körben, ami azonnal felkeltette a figyelmemet, és az aznapi munka végeztével, odahaza már meg is néztem alaposabban miről is van szó.

Kellemes csalódás volt, mert nem vagyok túl nagy számítógép guru, de az oldalra való regisztrálás és a hirdetés feltöltés olyan egyszerű, hogy még nekem is gyerekjáték volt. Amikor prezentáltam kedvesemnek a tervemet, az elején kicsit visszakozott, mert nem szerette volna, ha mások is látják a műveit, de aztán sikerült a lelkére hatnom és meggyőznöm, hogy több bizalmat kell magába fektetnie, mert amit csinál az jó! Megérte a lelki beszéd, mert az első művét, ami egy festmény volt, el tudtuk adni 15 000 forintért! Amikor hazaállítottam a pénzel és odaadtam neki, hogy tessék ezt kereste meg a művével, azonnal megkért, hogy vágjunk bele és értékesítsük az alkotásokat a nextapro.hu-n. Nekem se kellett több, azonnal fogtam a telefonom, fényképeztem mindent, amit eladásra szánt a kedvesem, és még aznap este legalább 8-10 dolgot meghirdettünk! 2 hét lefolyása alatt mindenre volt érdeklődő, ráadásul megyén belül. Ez annak köszönhető, hogy az oldalon lehet keresni országosan, megye szerint és településre leszűkítve is, és ennek a hasznossága most mutatkozott meg. Örülök, hogy nem kell semmit postán feladni, vagy utaztatni valakit, hanem gyorsan lokálisan meg lehet oldani a bizniszt! Az első nagyobb adagot egy hónap alatt vitték el. Egész kellemes kis zsebpénz gyűlt össze belőle! A vásárlók visszajelzései pozitívak voltak nagyon, kedvelték kedvesem műveit.

Azóta már kicsit tovább gondoltam ezt a fajta értékesítést, és a művekre ajánlatot várunk, nem mi szabjuk meg az árát. Ez többnyire jövedelmezőbb, bár vannak alkotások, amik eléggé (szerintünk) áron alul mennek el, de legalább az apródos oldal mindenre talál nekünk vevőt! Barátnőmet buzdítom, hogy csinálja a kicsiny hobbiját, mert ha ez így halad, lehet jobban járunk, ha ő csak azzal foglalkozik, mert a mostani munkahelyét simán kiválthatná az online seftelés! Többször elbeszélgettünk erről, de még nem meri, akarja meglépni ezt a kedvesem, fél, hogy mi lesz, ha már nem fogják keresni az alkotásait és nem lesz pénze. Én csak nyugtatom, ne gondoljon bele semmi ilyesmibe, amíg engem lát és a Nextapro is működik, nem lesz gondunk semmire!