Hasznos információk cégalapításról az áprilisi hóesésben

Végül is, mindig kiderül, hogy a legnagyobb dizájner a földön a természet. Mindig megbolondítja az állóvizet, megmutatja azt az arcát, amire éppen talán senki sem számít és közben olyan színeket és formákat mutat, ami semmihez sem fogható. Szóval, számomra ha dizájnról van szó, akkor a természet az első. Mondom ezt most pont egy áprilisi hózáporban fagyoskodva.

Na de ma nem a dizájnról szeretnék írni, hanem valami kevésbé esztétikus dologról. Bár esztétikumában alul marad, fontosságában igen előkelő helyen szerepel a vállalkozásokhoz szükséges székhhelyszolgáltatások kérdése. A kérdéseimre a válaszokat a topcegalapitas.eu/szekhelyszolgaltatas oldalon találtam meg ebben a témában, most ebből készítek egy kis összefoglalót nektek, leginkább abból az aspektusból, hogy mennyi pénzért milyen szolgáltatást lehet igényelni.

Első körben, székhelyszolgáltatásra mindenkinek szüksége lehet, aki vállalkozást szeretne indítani, de nem tud olyan címet megadni, ami megfelel a vállalkozás székhelyéül. A saját lakcímünket nem igazán érdemes megadni, ennek sokféle praktikus oka van, ebbe most nem mennék bele részletesen. Ellenben éppen ezért kínál remek alternatívát a topcegalapitas.eu azzal, hogy lehet náluk székhelyet bérelni – a cégalapítás és módosítás mellett -, ahogy az a topcegalapitas.eu/szekhelyszolgaltatas oldalon is látható.

Alapvetően kétféle székhelycsomag közül lehet választani náluk. Az egyikben egy budapesti címmel lesz gazdagabb a megrendelő, a másiknál pedig egy Pest megyei község, Újlengyel lesz a befogadó. A kettő közötti legfőbb különbséget az adja, hogy míg Budapesten köteles a vállalkozás iparűzési adót fizetni az önkormányzat felé, addig Újlengyelben nincs ilyen kötelezettség, az IPA mentes terület. Ezek alapján teljességgel érthető, hogy az Újlengyelben igényelt székhelyszolgáltatás kicsit többe fog kerülni, mint a budapesti.

Hogyha újlengyeli székhelyet szeretnénk magunknak, az 39 900 forintba fog kerülni (plusz áfa). Ezért cserébe 6+1 hónapnyi székhelyet biztosít a számunkra a topcegalapitas.eu, valamint átvesznek minden küldeményt, továbbítják azokat és nem kell azzal se törődni, hogy milyen terhek vannak még a székhelyen. Mindent a cég intéz. Ezen kívül a székhelyszolgáltatás mellé mindig jár egy ingyenes cégalapítási vagy cégmódosítási lehetőség, ez automatikusan benne van az árban.

Hogyha Budapest az ideálisabb választás valamilyen oknál fogva, ott 29 900 forintot kell fizetni (plusz áfa) azért, hogy 6+1 hónapra székhelyünk lehessen az adott cím. A feltételek megegyeznek az újlengyeli csomaggal, egyszerűen csak az árazás más az iparűzési adó figyelembevételének köszönhetően.

Számos további információt lehet olvasni cégalapítás, cégmódosítás és székhelyszolgáltatás témakörében a topcegalapitas.eu/szekhelyszolgaltatas oldalon. Ha ez a kis ízelítő nem volt elég, akkor azt ajánlom, hogy ott olvasgassatok tovább, mert biztos vagyok benne, hogy minden kérdésetekre választ kaptok.