A design mellett figyeljünk oda az illatokra is

Sokféle véleményt fogunk arról hallani, hogy a kinézet fontos-e vagy sem. Gyerekként persze az iskolában mindig azt tanuljuk, hogy nem érdemes a külső alapján ítélni. Rengeteg tanmese is szól erről és szerintem fontos, hogy megtanuljuk ezt a leckét. Az elmélet és a gyakorlat között azonban sokszor óriási különbség van. Mint ahogy ezt szinte mindenki megtapasztalhatta már az élete során. Viszont fel kell tennem a kérdést, hogy minden esetben rossz dolog, ha az ember odafigyel arra, hogy mit üzen a kinézete?

Ezzel a kérdéssel egyébként én is éveken keresztül küzdöttem. Mikor középiskolába jártam, a fő hozzáállásom az volt az egészhez, hogy nem számít miként öltözködök, vagy nézek ki. Csak a tudás és a személyiség számít, akik pedig nem ez alapján ítélnek meg, azoknak nem számít a véleménye. Ez a hozzáállás azonban azt eredményezte, hogy nem volt túl sok barátom az iskolában. Hosszú idő kellett ahhoz, hogy rájöjjek, hogy bizony valamennyire a kinézet is a személyiség kivetülése.

Az ember gyerekként sokszor nem akar megfelelni az elvárásoknak. Ezért olyan falakat húz maga köré, aminek egy idő után semmi értelme nem lesz. Különösen azért, mert senki sem mondta azt nekem, hogy egy bizonyos stílust kell felvennem. Öltözködhetek úgy, hogy az kifejez engem. Egy bizonyos idő után pedig megtaláltam azt, ami igazán tükrözi azt, hogy milyen személyiség vagyok. És nem fogok nagy meglepetést okozni, ha azt mondom, hogy ezt követően sokkal több ember akart megismerni.

Nem számít, hogy milyen élethelyzetben vagyunk, én azt érzem, hogy a megjelenés a saját kedvünket és motivációnkat is javítani tudja. Különösen így van ez olyan pároknál, akik már évek óta együtt vannak. Sokszor észreveszem, hogy a gyerekes családanyák és apák nem figyelnek már oda annyira, hogy miként néznek ki. Ez nem feltétlenül baj, viszont mindig érdemes figyelni arra a vékony határra, mikor elhanyagoljuk magunkat, vagy csak elégedettek vagyunk a kinézetünkkel.

És nincs ez másképp az illatokkal sem. Sokáig ez a része sem foglalkoztatott az életnek, de a barátnőm megmutatta nekem, hogy mennyit tud hozzátenni egy lakáshoz, ha megfelelő illóolajokat használunk. Ami engem azonban jobban érdekelt, az a szappan készítés volt. Gyerekként mikor elmentünk különböző kézműves piacokra, mindig is tetszett, hogy mennyire színes és érdekes szappanokat lehetett venni. A Pipere Porta pedig megadott számomra minden lehetőséget arra, hogy elkészítsem a saját szappanomat.

Titokban szerettem volna ezt az egészet intézni, mivel meglepetésnek szántam a barátnőmnek. Viszont nagyon nem vagyok járatos ebben a témában és őszintén, kicsit féltem is attól, hogy elmenjek egy szappanos boltba. Szerintem a férfitársaim mind megértik ezt az aggodalmat. Minden egyszerűen csak annyira csillog az ilyen helyeken és az eladók is mindig az arcunkban vannak. Felnőtt férfiként pedig furcsa egyedül bemenni egy ilyen helyre. Talán ez az egész gondolatmenet egy teljes butaság, ettől függetlenül sokkal jobban éreztem magamat, mikor a Pipere Porta oldalát böngésztem az otthonom kényelmében.

Már alapból mikor belép az ember, rögtön érezni fogja, hogy micsoda egy otthonos helyre érkezett. A Pipere Porta nagy hangsúlyt fektet a megjelenésre, de ami talán még fontosabb, hogy olyan kialakítással rendelkezik, amit nagyon könnyen át lehet látni. Így nem számít, hogy éppen színezőpor vagy más alapanyagra van szükségünk, hamar meg fogjuk találni, amit keresünk. A kezdőlapon egyébként egy általános terméklista is elérhető. Ez nagyszerű lehet, ha az embernek éppen nincsen ötlete arról, hogy mit vegyen. Ráadásul még különböző kedvezmények is elérhetők az oldalon, úgyhogy mindenkinek ajánlom, hogy legalább egyszer nézzen rá, ha a Pipere Porta oldalán jár.

Engem azonban most főleg a szappan készítés érdekelt és mint mind tudjuk, ehhez többféle alapanyagra is szükségünk lehet. Minden egyes választás befolyásolni fogja azt, hogy végül milyen szappant kapunk. Nekem ez az egyik kedvenc részem a szappankészítésben. Szinte az összes alapanyaghoz volt ötletem, csak a színezőpor maradt megválaszolatlanul. A szappan alapanyagok azonban még kisebb kategóriákra vannak szedve, úgyhogy nem kellett sokat keresgélnem, mire megtaláltam a színezőpor részleget.

Mint már korábban is említettem, sokat segített nekem az, hogy mindezt az interneten tudtam megoldani. Főleg azért, mert a főbb információkat szinte azonnal láthattam. Nem kellett az eladót kérdezgetnem, vagy azon aggódnom, hogy az árcímke esetleg nincs rajta az adott terméken. Minden úgy volt kitalálva, hogy maximálisan az én kényelmemet szolgálja. Ezzel pedig rengeteg fejtörést és idővesztegetést megspóroltak nekem. Ráadásul sokszor megtörtént már velem, ha hosszabb ideig nem találtam egy terméket, hogy inkább feladtam a vásárlást és inkább hazamentem. Így azonban a barátnőm semmiképp nem marad ajándék nélkül.

Alapból nagyon tetszett, hogy az ár és a kiszerelés már a termék megnevezésében benne volt. Ha azonban kicsit bővebben akarunk olvasni arról, hogy az adott színezőpor mit tud, akkor érdemes rákattintani a termék kiírására. Mivel így elérhetünk egy rövid tájékoztatót, amikből kiszedhetjük a legfontosabb információkat. Számomra ez jelentette a legnagyobb segítséget. Hiszen a saját tempómban olvashattam egy olyan témáról, amiben nem vagyok annyira járatos. Így azonban a döntésem már sokkal jobban átgondolt volt.

A színezőpor választék egyébként nagyszerű. Nem számít, hogy milyen szappant képzeltünk el, biztosan találni fogunk egy olyan színt, ami megfelel az elvárásunknak. Ráadásul a színezőpor árak sem vészesek. Ez főleg azért van, mert a netről rendelünk, de a Pipere Porta árai észrevehetően olcsóbbak, mintha máshol vennénk. Bár nem sajnálom a pénzt az ilyen hobbikra, mégis örültem, hogy kicsit takarékoskodni tudok úgy, hogy nem kell a minőségből engednem.

Persze megtörténhet, hogy az ember csak böngészni jött fel és nem akarja még rögtön megvásárolni az adott terméket. A Pipere Porta erre is gondolt, mivel a termékeket el tudjuk menteni. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy regisztrálunk az oldalra, majd megnyomjuk a termékek mellett található szívecske gombot. A regisztráció egy nagyon egyszerű művelet, ahol csak pár adatot kell kitöltenünk.

Ehhez hasonló egyébként a rendelés menete is. Sokan tartanak ettől a részétől az online vásárlásnak. Akik így éreznek, azoknak még inkább ajánlom a Pipere Porta szolgáltatását, mert egy életre el fognak múlni a kétségeink. Ha megtaláltuk azt a terméket, ami tetszik, akkor csak be kell helyeznünk a virtuális kosárba. Ezt követően meg kell adni a szállítási és a fizetési adatokat. Ha pedig ezzel is készen vagyunk, akkor már nincs más teendőnk, hátra dőlhetünk és a megrendelt színezőpor pár napon belül már meg is érkezik hozzánk. A szappant végül titokban elkészítettem és a barátnőm nagyon örült neki.